Nova definicija brzine: Agile-Splendor IPS

Za razliku od standardnih IPS ekrana, ovi IPS paneli koriste brzu tehnologiju tečnih kristala da smanje osnovno vreme odziva sa 14 ms na 5 - 7 ms ili 1 - 2 ms sa aktiviranom funkcijom Overdrive – do čak 0,1 ms1 – pri tom zadržavajući spektar boja DCI-P3 od 90% ili bolji. Vreme odziva koje se postiže sa ovim panelima je daleko bolje nego sa drugim vrstama panela – rezultat je izuzetno tečan prikaz i verna reprodukcija živopisnih boja.

Agile Splendor Ips AGW Source

Kako funkcioniše vreme odziva

Vreme odziva meri koliko brzo LCD pikseli na ekranu prelaze iz potpuno aktivnog (bela) u potpuno neaktivno stanje (crna), a zatim ponovo u potpuno aktivno stanje. Ova vrednost se meri u milisekundama, tako da vreme odziva od pet milisekundi (5 ms) znači da monitor prelazi iz bele u crnu pa opet u belu za 1/200 sekunde. Agile-Splendor IPS paneli mogu da postignu znatno bolje brzine.

Agile Splendor Ips AGW Source

Kako funkcioniše spektar boja

Izraz spektar boja se odnosi na opseg boja koje uređaj može da reprodukuje, pa što je veći ili širi spektar, to je boja bogatija i zasićenija. Kada se spektar boja smanjuje, to se najčešće odražava na ove bogate boje – u pitanju je isecanje. Na Agile-Splendor IPS panelima boje ostaju zasićene uprkos ovom tehničkom problemu.

Agile Splendor Ips AGW Source

Srodni proizvodi

1 Vreme odziva koje može biti postignuto se razlikuje u zavisnosti od specifikacija i/ili modela.