Aspire Vero

Budite deo održivije budućnosti sa ekološkim računarom koji je napravljen od PCR plastike.

Sa ekološkim dizajnom koji čuva planetu, Aspire Vero je proizvod koji vodi računa o održivosti. Sada napravljen sa 30% manje1 emisije CO2, lako se reciklira2 i prilagođava potrebama naše planete.

Za planetu Zemlju

Time što smo u stvaranje laptop računara Aspire Vero uključili recikliranu plastiku, pokazali smo svoju posvećenost smanjenju emisije ugljenika. Ove godine, dodatno smo smanjili emisiju CO2 sa 21% na 30%1, dok se i dalje trudimo da ostvarimo pozitivan uticaj na životnu sredinu.

  • Manje je više

    Da bismo smanjili električni otpad, snizili smo količinu materijala za štampane ploče kod laptop računara Aspire Vero – čak 52% manje za površinu PCB.3

  • Više od 30 tona (a broj i dalje raste)

    Otpada sprečeno je da završi na deponijama zahvaljujući Aspire Vero4 – to je kao da smo uštedeli 96.000 balona vode!5!

Zeleniji, ali i dalje opasan

Uzimajući u obzir svoju strast ka podizanju svesnosti o korisničkoj recikliranoj plastici (PCR), povećali smo njenu upotrebu za 40%6 za kućišta i 50% za kućišta adaptera – dok smo u isto vreme sačuvali trajnost i tako produžili životni vek uređaja koji se bolje nosi sa svakodnevnom upotrebnom.

aspire-vero-ksp2-1
Zeleni

Povećanje7 količine PCR materijala za 33% znači da skoro polovina plastike koja se koristi za kućište laptop računara Aspire Vero dolazi od korisničke reciklirane plastike, čime se promoviše odgovornije postupanje prema životnoj sredini za budućnost.

aspire-vero-ksp2-2
Opasan

Uz izdržljivi poklopac koji može da izdrži pritisak od 20 kg, izuzetno trajnu šarku i otpornost na pad sa do 28 cm, Aspire Vero dobro izdržava habanje, ali je nežan prema planeti.

Štedi energiju uz Eco+

Preuzmite kontrolu uz VeroSense™, našu aplikaciju za upravljanje baterijom koja vodi računa o efikasnoj potrošnji energije dok na pametan način doprinosi tome da vaš laptop duže radi8 zahvaljujući četiri režima rada: optimalni, uravnoteženi, Eco, i Eco+.

aspire-vero-ksp3-1
Unapredite produktivnost

Izaberite Intel® Core™ procesore9 13. generacije sa do 10 jezgra koji su optimizovani za obavljanje više zadataka istovremeno i obezbeđivanje produktivnosti koja vam je potrebna.

aspire-vero-ksp3-2
Izbor koji je dobar za životnu sredinu sa računarom Intel® Evo™

Prilagođeni da pruže superiorne performanse, odziv i celodnevno trajanje baterije, Intel® Evo™ laptop računari će sa lakoćom obaviti svaki zadatak, bez kompromisa po pitanju performansi10.

aspire-vero-ksp3-3
Integracija stonog računara i telefona

Intel® Unison™ lako se povezuje sa telefonom po izboru. Prenosite datoteke i fotografije, upućujte i primajte pozive, šaljite i primajte tekstualne poruke i primajte i upravljajte obaveštenjima sa telefona na svom računaru.

(Re)volucija

Ekološki stilizovana slova R i E na kapicama tastera od 50% PCR plastike naglašavaju podsticaj na smanjivanje, ponovno korišćenje i recikliranje. Dostupni u bojama koje odražavaju prirodni sjaj onoga što želimo da zaštitimo.

aspire-vero-ksp4-1
Čempres zeleno

Podseća na idilično drvo – boja je suptilnan način da se oda počast ekološkom načinu života.

aspire-vero-ksp4-2
Marijanski plava

Dizajniran da podstakne na brigu o biserima okeana, kao što je Marijanski rov.

aspire-vero-ksp4-3
Kaldrma siva

Samo ime ističe svrhu koju ima Vero – da se postavi kao građevinski blok za održivost.

aspire-vero-ksp4-4
OceanGlass™ Touchpad

U potpunosti napravljen od plastike iz okeana, ima teksturu koja podseća na staklo u čemu će vaši vešti prsti uživati.

aspire-vero-ksp4-5
Bez korišćenja farbe

Sa kućištem za koje nije korišćena farba smanjuje se štetno dejstvo isparljivih organskih jedinjenja.

aspire-vero-ksp4-6
Dizajn produženog trajanja

DA bi se lako rastavio zbog popravke, nadogradnje ili reciklaže, koristimo standardne zavrtnje.

Da otpad ne završi na otpadu

Posvećenost ekološkom dizajnu kompanije Acer očigledna je u Aspire Vero. Preduzeti su koraci da se smanji ugljenični otisak tako što se škart tokom proizvodnje reciklira i ponovo koristi, kao i tako što se koristi pakovanje koje se 100% može reciklirati.

Do 90% recikliranog papira

Koristi se za pravljenje kutije za pakovanje Aspire Vero, a ona se može lako ponovo konfigurisati za različite upotrebe.

Ergonomsko postolje za laptop11

Unutrašnji deo se u nekoliko jednostavnih koraka može pretvoriti i višekratno postolje za laptop.

100% reciklirana poliester

Koristi se za pravljenje torbe za laptop i pokrivač tastature i za njegovu proizvodnju je potrebno manje energije, a koristi se već postojeća plastika.

Pametno sarađujte

Povežite se sa svetom na fantastičnom ekranu FHD IPS od 14 ili 15 inča, sa 100% sRGB, QHD veb-kamerom od 1440 p sa tehnologijama Acer PurifiedView™ i Acer PurifiedVoice™ sa funkcijom potiskivanja buke pomoću veštačke inteligencije, a sve to čini saradnju sasvim jednostavnom.

aspire-vero-ksp5-1
QHD veb-kamera od 1440 p

Dopunjen Acer tehnologijom TNR (temporalno potiskivanje šuma) koja obezbeđuje sliku visokog kvaliteta čak i u uslovima slabog osvetljenja.

aspire-vero-ksp5-2
Acer PurifiedView™

Ima podršku pametnih rešenja koja pokreće veštačka inteligencija, na primer automatsko kadriranje, napredno zamućivanje pozadine i korekcija pogleda.

aspire-vero-ksp5-3
Acer PurifiedVoice™ sa funkcijom potiskivanja buke pomoću veštačke inteligencije

Aktivno potiskuje buku u pozadini za korisnike sa obe strane ekrana, a uz to je i kompatibilna sa slušalicama i mikrofonima.

Povežite se s pouzdanjem

Aspire Vero ima sve priključke i opcije povezivanja kako biste bili dostupni i produktivni na svakom koraku, gde god vas odvede vaša ljubav prema ekološki čistom životu.

Pretvaranje plastike u napredak

Kroz naše partnerstvo sa kompanijom Plastic Bank, pružamo podršku u sakupljanju 50 tona plastičnog otpada iz okeana u 2024. i na taj način sprečavamo plastični otpad od ekvivalentno 2,5 miliona flaša12 da zagađuje naše okeane i stvaramo prilike za zajednice kojima su potrebne.

Izaberite svoj savršeni Aspire Vero

Pronađite svoj Aspire Vero

Funkcije i prednosti Intel® tehnologija zavise od konfiguracije sistema i za njihovo korišćenje može biti potrebno da se omogući aktivacija hardvera, softvera ili usluga. Performanse zavise od konfiguracije sistema. Nijedan uređaj niti komponenta ne mogu biti apsolutno bezbedne. 

© Intel Corporation. Intel, logotip Intel i druge Intel oznake su zaštitni znakovi korporacije Intel ili njenih filijala. Drugi nazivi i brendovi mogu biti u vlasništvu drugih kompanija.

EPEAT ocene se mogu razlikovati u zavisnosti od zemlje – posetite www.epeat.net da biste videli status registracije prema zemlji.

1 Naš Aspire Vero 15 ( AV15-53) je koristio 40% PCR materijala u svom kućištu što doprinosi smanjenju emisije CO2 od 30% u odnosu na kućište laptop računara iste težine napravljenog od 100% nove plastike. Procenjena vrednost izračunata je na osnovu ekoloških izveštaja PlasticsEurope*. Poređenje je usredsređeno samo na materijal i ograničeno je na poređenje 100% nove plastike sa 60% nove plastike i 40% reciklirane plastike u modelu Aspire Vero 15 (AV15-53P), uz pretpostavku da su drugi faktori koji mogu da utiču na emisiju CO2 isti. Više detalja o ekološkim izveštajima PlasticEurope Eco-profile možete pronaći na veb-lokaciji (https://legacy.plasticseurope.org/en/resources/eco-profiles).
2 Aspire Vero se može reciklirati kada se pre reciklaže uklone nalepnice trećih strana.
3 u poređenju sa modelom Aspire Vero 2022 (AV15-52)
4 Na osnovu internih proračuna kompanije Acer prema nekoliko jedinica Aspire Vero (AV15-52) otpremljenih 2022.
5 Na osnovu standardnog balona za vodu kapaciteta od oko 5 l.
6 Aspire Vero 15 (AV15-53P) je napravljen od 40% PCR materijala, dok se Aspire Vero 14 (AV14-52P) sastoji od 30% PCR materijala.
7 Povećanje od 33% odnosi se na povećanje tačke procenta PCR materijala u modelu Aspire Vero 15 (AV15-53P) u odnosu na model Aspire Vero 2022 (AV15-52). Ovo povećanje temelji se na razlici tačke procenta, a ne na povećanju procenta ukupnog PCR materijala. Konkretno, PCR materijal se povećao sa 30% na 40%, što predstavlja povećanje od 10%, a što je izračunato kao povećanje od 33,33% originalne količine PCR materijala.
8 Vreme potrebno da potpuno napunjena baterija dostigne kritičan nivo napunjenosti u tamnom režimu operativnog sistema Windows 11 sa standardnim obimom posla u realnom okruženju. Rezultati za pojedinačne sisteme mogu da se razlikuju.
9 Specifikacije mogu da se razlikuju u zavisnosti od modela i regiona. Potrebno je proveriti dostupnost svakog modela.
10 Aspire Vero je testiran i podešen prema zahtevima platforme Intel® Evo™ i poseduje potvrdu da ispunjava ove zahteve. Više detalja potražite na lokaciji www.intel.com/PerformanceIndex (platforme).
11 Preporučuje se za statičnu upotrebu (npr. video-konferencije, gledanje video-snimaka itd.).
12 Na osnovu interne studije koje je sprovela kompanija Plastic Bank: https://plasticbank.com/blog/understanding-plastic-banks-equivalent-bottle-impact-metric/