Aspire Vero 16

Razmišljajte na nov način. Zamišljajte na nov način. Razmišljajte inovativno.

Posvećen ugljeničnoj neutralnosti tokom celog životnog ciklusa1 i sa više od 60% reciklirane plastike u kućištu, Aspire Vero 16 je više od običnog laptop računara, on nas vodi korak bliže tome da 'razmišljamo na nov način', 'zamišljamo na nov način' i 'razmišljamo inovativno' kada je u pitanju naš odnos prema tehnologiji.

Da, slova na tasterima R i E su postavljena obrnuto

Nije u pitanju greška. Ona su podsetnik da čak i u digitalnoj eri vaši uređaji mogu biti proizvedeni na održiv način. Sa površinom koja ne sadrži farbu niti isparljiva organska jedinjenja i tačpedom napravljenim od plastičnog otpada iz okeana, Aspire Vero savršeno objedinjuje dizajn i ekološku inovaciju.

Korisnička reciklirana plastika

PCR plastika se dobija pretvaranjem plastike od korisničkih proizvoda u nove, inovativne materijale. Aspire Vero 16 je dostigao ekološku prekretnicu sa više od 60% PCR plastike u svom dizajnu – dvostruko više u odnosu na originalni Vero iz 2021.

Posvećen ugljeničnoj neutralnosti

Aspire Vero 16 je ugljenično neutralan tokom celog životnog ciklusa1 na osnovu izračunatog odstupanja za emisiju štetnih gasova. Pokrenite pozitivnu promenu koja doprinosi vašim ciljevima održivosti i odaberite uređaj koji štiti planetu Zemlju.

Rustični šarm, čari modernog doba

Spoljašnjost računara Aspire Vero 16 krasi prirodan, umirijući dizajn. Njegova površina je glatka i bez dodataka liskuna, ali naglašava male nepravilnosti sa toplom završnom obradom inspirisanom cementom kojom se ističe gde god da se nađe.

Pakovanje se u potpunosti može reciklirati

Birajte održivo rešenje sa ekološkim pakovanjem koje se u potpunosti može reciklirati. Pakovanje je napravljeno od recikliranog kartona i kalupljenog papira, a za štampu su korišćena mastila koja čuvaju životnu sredinu na papiru sa sertifikatom FSC. Pametan izbor za planetu, od kutije do uređaja.

Smanjite uticaj na životnu sredinu

Kada dođe vreme za to, smanjite uticaj na životnu sredinu biranjem nadogradnje orijentisane ka budućnosti, jednostavno otvorite kućište pomoću običnog odvijača, a kada Aspire Vero 16 konačno dođe do kraja svog životnog ciklusa, reciklirajte ga preko Acer mreže lokalnih partnera.

Ekološka inovacija bez kompromisa

Biranjem ekološkog uređaja, kao što je Aspire Vero 16, nećete žrtvovati performanse. Zahvaljujući energetski efikasnom Intel® Core™ Ultra 7 procesoru2 sa Intel® AI Boost jedinicom, možete spokojno da radite na svojim projektima.

Kopilot u operativnom sistemu Windows

Radite više i brže nego do sada u više aplikacija uz centralizovanu pomoć Kopilota zasnovanog na veštačkoj inteligenciji u operativnom sistemu Windows 11.3 Pristupite mu pomoću dugmeta za Kopilot.

Acer PurifiedView™

Zahvaljujući Intel® AI Boost procesoru, možete isprobati funkcije kao što su automatsko kadriranje, napredno zamućivanje pozadine i korekcija pogleda za video pozive poboljšane veštačkom inteligencijom, a tu je i tehnologija Acer TNR za izoštrenije slike pri slabom osvetljenju.

Acer PurifiedVoice™ funkcija potiskivanja buke pomoću veštačke inteligencije

Koristeći algoritme veštačke inteligencije za otkrivanje i potiskivanje neželjene buke u pozadini, Acer PurifiedVoice™ pruža jasan zvuk bez smetnji za bolju komunikaciju.

Upečatljiv dizajn

Aspire Vero ima sjajan ekran od 16 inča sa odnosom 16:10, tanak okvir koji povećava odnos veličine ekrana i kućišta i 100% pokrivenost sRGB prostorom boje. Dostupan je sa ekranom osetljivim na dodir4 ili ekranom koji nije osetljiv na dodir za izuzetan vizuelni doživljaj.

Personalizovan za vaš stil života

Isprobajte laptop Intel® Evo™ Edition i osetite slobodu pokreta sa baterijom koja traje do 10.5 sati5 sa samo jednim punjenjem – napunićete ga za čas preko USB-C priključka sa brzim punjenjem. Aspire Vero 16 poseduje i čvrstinu vojne klase prema standardima MIL-STD-810H i USB-C brzo punjenje tako da možete da se dopunite brzinom munje.

Nenadmašan doživljaj korišćenja računara

Intel® Evo™ Edition laptop računari su dizajnirani da ponude vrhunske performanse, brzinu i bateriju koja dugo traje za nenadmašan doživljaj korišćenja računara.6

Besprekorna interakcija na više uređaja

Intel® Unison™ objedinjuje sve vaše uređaje i kreira integrisani doživljaj koristeći nove funkcije kao što su Swift Connect, prošireni ekran, univerzalna kontrola i još mnogo toga.

„Zelen“, ali opasan

Kućište za Aspire Vero 16 napravljeno do 60% PCR izuzetno je izdržljivo i testirano prema standardima MIL-STD-810H, što ga čini otpornim na habanje, a dobrim za planetu.

Povezivanje

Strimujte, delite i radite sa lakoćom gde god da se nađete zahvaljujući kompatibilnosti sa Wi-Fi 7 mrežom7, tehnologiji Bluetooth LE Audio, priključku HDMI 2.1 i dva USB Type-C (Thunderbolt 4 / USB 4) priključka.

Unapređena saradnja

QHD veb-kamera od 1440p sa poklopcem za zaštitu privatnosti i za 15% tanjim8 profilom olakšava saradnju u pokretu. Takođe, pomoću aplikacije AcerSense™ prilagođene korisniku možete upravljati alatkama za saradnju koje koriste veštačku inteligenciju i još mnogo toga.

Pretvaranje plastike u napredak

Kroz naše partnerstvo sa kompanijom Plastic Bank, pružamo podršku u sakupljanju 50 tona plastičnog otpada iz okeana u 2024. i na taj način sprečavamo plastični otpad od ekvivalentno 2,5 miliona flaša9 da zagađuje naše okeane i stvaramo prilike za zajednice kojima su potrebne.

Izaberite svoj savršeni Aspire Vero 16

Potražite svoj Aspire Vero 16 prema karakteristikama ili pogledajte proizvode u nastavku.

© Intel Corporation. Intel, logotip Intel i druge Intel oznake su zaštitni znakovi korporacije Intel ili njenih filijala. Drugi nazivi i brendovi mogu biti u vlasništvu drugih kompanija.

Moguća su manja odstupanja u dimenzijama i težini sistema zbog odstupanja do kojih može doći tokom proizvodnog procesa.

1 Životni ciklus obuhvata nabavku sirovina, proizvodnju, distribuciju, očekivano korišćenje i odlaganje. Kompanija Acer je preuzela inicijativu da smanju svoj uticaj na životnu sredinu tokom nabavke sirovina, proizvodnje, korišćenja i distribucije računara Aspire Vero 16 (AV16-51P). Sva preostala emisija štetnih gasova biće neutralizovana kreditima za kvalitetne emisije radi postizanja ugljenične neutralnosti. Ovo će proveriti treća strana u skladu sa standardom ISO 14067.

2 Specifikacije mogu da se razlikuju u zavisnosti od modela i/ili regiona. Potrebno je proveriti dostupnost svakog modela.

3 Dostupnost Kopilota i vreme predstavljanja razlikuju se prema tržištu i može ih ažurirati kompanija Microsoft.

4 Verzija sa ekranom osetljivim na dodir ima 1920 x 1200 IPS LCD ekran.

5 Trajanje baterije meri se uz specifične postavke i uslove za testiranje u skladu sa MobileMark 25. Stvarno trajanje baterije može znatno da se razlikuje u zavisnosti od specifikacija, modela proizvoda, konfiguracije, aplikacija, postavki upravljanja napajanjem, radnih uslova i funkcija koje se koriste. Takođe se javljaju razlike u performansama na osnovu korišćenih komponenti, što uključuje, ali nije ograničeno na procesor, količinu RAM memorije, memoriju za skladištenje, ekran, rezoluciju itd.

6 Aspire Vero 16 je testiran i podešen prema zahtevima platforme Intel® Evo™ Edition i poseduje potvrdu da ispunjava ove zahteve. Više detalja potražite na lokaciji www.intel.com/PerformanceIndex (platforme).

7 Za dostizanje navedenih brzina/prednosti Wi-Fi 7 (802.11be) mreže neophodni su kompatibilni uređaji.

8 U poređenju sa modelom Aspire Vero 15 2023 (AV15-53)

9 Na osnovu interne studije koje je sprovela kompanija Plastic Bank: https://plasticbank.com/blog/understanding-plastic-banks-equivalent-bottle-impact-metric/