Productontwerp

Acer Vero apparaten kunnen worden gerecycled en zijn gemaakt van duurzame materialen, zoals PCR-plastic (post-consumer recycled) en OBP-plastic (ocean-bound plastic), om de impact op het milieu van begin tot eind te verkleinen.

Product_Design

Onze partners

 • AUO_logo
 • Chimei_logo
 • Covestro_logo
 • Intel_logo
 • NanyaPlastic_logo
 • Teijin_logo
 • Wistron_logo
Sustainable_Materials
Duurzame materialen

Om het aandeel duurzame materialen in onze producten te vergroten, werken we samen met leveranciers om meer milieuvriendelijke materialen, zoals PCR-plastic (post-consumer recycled) en OBP-plastic (ocean-bound plastic), in onze producten te gebruiken. Zo tonen we dat we ernaar streven om het gebruik van nieuwe materialen te beperken en onze CO₂-voetafdruk te minimaliseren.

Acer_Green_Visualization
Visualisatie van Acer Groen

Naast de directe veranderingen in materialen, hebben we nieuwe visuele elementen aangebracht op alle Vero producten. We hebben bijvoorbeeld de toetsen 'R' en de 'E' extra benadrukt en symbolen van milieuvriendelijkheid op de voet van de laptop gegraveerd.

Repairable_and_Upgradable
Repareerbaar en upgradable

We geven prioriteit aan modulair ontwerp. Het ontwerp van onze producten is met opzet eenvoudig te demonteren, te repareren en te upgraden, om hun levensduur te verlengen. Ook pc's kunnen worden uitgebreid en geüpgraded, zodat onze consumenten hun pc's in de loop der tijd kunnen upgraden.

Energy_Efficiency
Energie-efficiëntie

Als doel hebben we bepaald dat onze producten in 2025 45% minder energie moeten gebruiken in vergelijking met 2016. We werken samen met partners om het energieverbruik voortdurend te verlagen, de efficiëntie te verbeteren en de levensduur van onze accu's te verlengen.

Verpakkingsontwerp

Bij onze verpakking voor de Acer Vero notebook gebruiken we zo min mogelijk materialen die bovendien milieuvriendelijk zijn. Bijvoorbeeld 90% gerecycled papier en gerecycled industrieel polyester (PIR) polyester, wat opnieuw te gebruiken is.

Packaging_Design

Onze partners

 • Golden_Arrow_logo
 • Shinshin_logo
 • SY_logo
 • Quanta_logo
 • Wistron_logo
Reducing_Plastic
Minder plastic

We werken samen met leveranciers om het gebruik van plastic in onze verpakkingen te verminderen, door bijvoorbeeld plastic handgrepen te vervangen door papieren handgrepen. We blijven ons inzetten voor plasticreductie door stap voor stap veranderingen door te voeren.

Recycled_Paper_All_the_Way
Recycled Paper All the Way

Acer biedt de consument een duurzame ervaring bij het uitpakken. Schokdemping speelt een belangrijke rol bij de bescherming van producten tijdens de verzending. Als resultaat van talloze beoordelingen en testen zullen we de EPE-schuimkussens vervangen door gerecycled papier en papieren vormen zonder in te boeten aan bescherming.

Recyclable_Packaging
Recyclebare verpakking

Als eerste zijn we gestart met het verpakkingsontwerp van onze productlijn Acer notebooks, dat eenvoudig te demonteren is tijdens het recyclingproces. Daarnaast zorgen onze materiaalkeuze en printmethode dat verpakkingsmaterialen eenvoudig gerecycled kunnen worden, op weg naar een nieuwe verpakkingsbestemming!

Functional,_Reusable_Packaging
Functionele, herbruikbare verpakking

Ons verpakkingsontwerp voor Vero heeft talloze herbruikbare functies die toegevoegde waarde bieden aan onze consumenten. Het kan dienen als extra opbergruimte, als laptopstandaard, en zelfs als doos om plantjes in te kweken. Onze verpakkingsoplossingen zijn speciaal ontworpen voor herbruikbaarheid. Zo veranderen eenmalige verpakkingen in functionele artikelen voor alledaags gebruik.

Productie

We werken samen met partners in onze branche om het productieproces te herzien, en de verwerking van afval en chemicaliën te verbeteren.

Production

Onze partners

 • COMPAL_logo
 • HUAQIN_logo
 • Quanta_logo
Waste_Management
Afvalbeheer

Het gebruik van plastic tijdens het productieproces is een verborgen bedreiging voor het milieu. Door te starten met het elimineren van plastic zakken bij de productie van de netsnoeren van onze producten, stimuleren we ook veranderingen in het productieproces van onze leveranciers.

Compliance_With_Environmental_Labeling_Standards
Voldoen aan de normen van milieukeurmerken

We laten zien hoe milieuvriendelijk onze producten zijn door middel van milieucertificeringen die gericht zijn op het beperkte gebruik en de traceerbaarheid van bepaalde geregistreerde stoffen.

Logistiek

Door logistiek en transport te optimaliseren kunnen we onnodig afval elimineren en de uitstoot van broeikasgassen beperken.

Logistics

Onze partners

 • DHL_logo
Waste_Reduction_at_the_Source
Afvalvermindering bij de bron

We stoppen met het gebruik van overbodige en niet-recyclebare veiligheidstape bij productlijnen, te beginnen met onze monitors. Het afvalvolume dat we in 2023 naar verwachting jaarlijks zullen verminderen, alleen al voor onze monitorlijnen, bedraagt 5500 kilometer tape. Dat is ongeveer de afstand van Londen naar New York.

Responsible_Logistics_System
Systeem voor verantwoorde logistiek

Vrachttransport en logistieke activiteiten zijn goed voor bijna 10% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Daarom hebben we een koolstofcalculatiesysteem ontwikkeld om onze logistieke werkwijzen te optimaliseren. Dankzij dit systeem kunnen we de koolstofuitstoot van elke verzending bijhouden, vanaf het vertrekpunt tot op de bestemming. Met deze verzendgegevens kunnen we ons logistieke systeem optimaliseren, en daarmee onze totale uitstoot van broeikasgassen verlagen. Momenteel wordt dit systeem in China al gebruikt, en we hebben plannen om het wereldwijd in te voeren.

GoGreen_Solutions
GoGreen oplossingen

We werken proactief samen met DHL Global Forwarding, onze duurzame logistieke dienstverlener, om meer milieuvriendelijke logistieke oplossingen te ontwikkelen. We hebben een reusachtige transporthub opgezet, waar verschillende transportmodi worden gecombineerd om zendingen rechtstreeks bij onze klanten af te leveren. Hierdoor wordt het gemiddelde brandstofverbruik per zending aanzienlijk verlaagd. DHL gebruikt voor hun luchtvracht- en zeevrachttransport meer dan 30% duurzame brandstof. Dankzij deze oplossing van DHL verlagen we geleidelijk het gebruik van fossiele brandstoffen en minimaliseren we onze milieu-impact.

Recyclen

Channel- en recyclingoplossingen geven onze producten en materialen aan het einde van hun levensduur een nieuw doel.

Recycling
Acer_Trade-in_Programs
Inruilprogramma's van Acer

We moedigen consumenten aan om deel te nemen aan ons inruil- en recycleprogramma dat is gestart in de VS, EMEA en enkele landen in Azië-Oceanië.

Lithium_Battery_Recycling
Recycling van lithiumbatterijen

In 2021 verzamelde Acer in Noord-Amerika een ton aan weggegooide lithiumbatterijen om deze op de juiste manier te recyclen, met als resultaat een besparing van 13 ton afval dat anders op de vuilnisbelt zou zijn beland in de periode van 2018 tot 2021.

Standardized_Recycling_Process
Gestandaardiseerd recyclingproces

Alle recyclingprogramma's in de VS vereisen dat elektronische apparatuur, componenten en materialen op de juiste manier worden afgevoerd en verwerkt. Ons doel is ervoor te zorgen dat het recycleprogramma van Acer voldoet aan de vereisten voor recycling van de laatste versie van de EPEAT-tool en de norm IEEE 1680.1.

Energie

Bij onze activiteiten gebruiken we hernieuwbare energie zoals zonne-energie om fossielen te houden waar ze horen te zijn: onder de grond.

Energy

Onze partners

 • AUO_logo
 • DELTA_logo
 • Google_logo
 • Intel_logo
 • LG_logo
 • Microsoft_logo
 • muRata_logo
 • Panasonic_logo
 • SKhynix_logo
Renewable_Energy_at_Operating_Locations_Worldwide
Hernieuwbare energie op operationele locaties wereldwijd

We hebben zelf voorzieningen om hernieuwbare energie te produceren, vooral zonne-energie, en maken gebruik van gegarandeerd hernieuwbare energiebronnen. Daarmee komt de totale productie van groene stroom binnen de Acer Group voor het hele jaar op ongeveer 3,6 miljoen kWh. In vergelijking met 2020 betekent dit volume een stijging van ongeveer 300.000 kWh.

Supply_Chain_Green_Commitments
Toezeggingen van de Groene toeleveringsketen

We selecteren partners die zich inzetten voor milieubescherming en verstrekken informatie over het Carbon Disclosure Project. Daarnaast werken we samen met essentiële leveranciers om onze inspanningen op het gebied van RE100 en SBT te verhogen. Tot 2021 had 55% van de leveranciers hun toezeggingen bevestigd, en we streven ernaar om dat aantal in 2025 te verhogen naar 80%.

Smart_Parking_Meter
Slimme parkeermeter

Statistische gegevens tonen aan dat automobilisten 55 uur per jaar verspillen aan het zoeken naar een parkeerplek en dat hun voertuigen 30% vertegenwoordigen van al het stadsverkeer. Om dit probleem op te lossen, hebben we een slimme parkeermeter ontwikkeld die automatisch de beschikbaarheid van parkeerplekken bijhoudt en deze gegevens verzendt naar een gebruiksvriendelijke app voor automobilisten.

Smart_Charging_Solution
Slimme oplaadoplossing

Acer ITS, een dochteronderneming van Acer, is de eerste in Azië die een oplossing voor slim parkeren en slim opladen met laadstations op straat heeft geïntroduceerd. Door overheidsinstanties de beste oplossing te bieden om infrastructuur voor laadpalen aan te leggen, dragen we bij aan de toekomst van elektrische voertuigen en milieuvriendelijk vervoer.