Project Humanity

Medewerkers van Acer delen hun visie voor Project Humanity, met bescherming van het milieu en ontwikkeling van talent als speerpunten.

Bij Acer willen we uitsluitend verantwoorde beslissingen nemen, uit zowel zakelijk als menselijk perspectief. Acer is in 2017 met Project Humanity gestart om de wereld tot een mooiere plek te maken. We willen zorgen dat alle medewerkers hun stem kunnen laten horen en inspraak in onze beslissingen hebben. Elke beslissing telt, of het nu gaat om productontwerp, partnerkeuze of efficiënte bedrijfsvoering.
reddot_winner_2022_297x155

Hoe Project Humanity begon

Project Humanity is in 2017 opgezet om medewerkers en leveranciers te stimuleren positieve verandering in onze omgeving te bewerkstelligen.

Onderwijs

We geloven dat onderwijs essentieel is voor de ontplooiing van menselijke vaardigheden. Daarom bieden we middelen en innovatieve oplossingen voor nieuwsgierige geesten.

Milieu

We willen ons steentje bijdragen door innovatieve oplossingen te ontwikkelen. We nodigen collega's, stakeholders en consumenten uit om zich bij het initiatief aan te sluiten, zodat we samen aan een groenere toekomst kunnen werken.

Onze impact

We hebben onze uitstoot met 60 ton CO₂-equivalent verminderd

We hebben meer dan 20 ton aan batterijen gerecycled en er nieuwe batterijen van gemaakt

We hebben meer dan 8,8 miljoen producten verzonden in verpakkingsmateriaal van gerecyclede kunststof

We gebruiken gerecycled verpakkingspapier voor alle Acer notebooks

Meer dan 40 landen hebben zich bij ons initiatief aangesloten

Onze doelen

Elke beslissing telt

Met Project Humanity brengen we onze waarden in de praktijk en laten we zien dat elke actie een verschil kan maken. 

Als al onze 7700 medewerkers bijdragen aan ons wereldwijde initiatief, kunnen we samen een aanzienlijke impact hebben.

Via een online CSR-trainingsprogramma voor medewerkers uit de hele wereld vergroten we de bewustwording rondom milieukwesties.

De servers en computers van Acer gaan efficiënt om met energie.

Voor de computers van medewerkers geven we prioriteit aan duurzame materialen.

Onze doelen

Elk partnerschap telt

We werken bij voorkeur samen met partners die zich voor maatschappelijke doelen inzetten. We nodigen ze uit om zich bij Project Humanity aan te sluiten voor maximale impact. 

We promoten duurzaam gedrag, samen met partners die dezelfde maatschappelijke doelen nastreven.

Bij al onze evenementen en producties vragen we om milieuvriendelijke productiematerialen en gebruiken we geen wegwerpbestek.

Drie grote leveranciers hebben zich bij ons aangesloten en hebben bijgedragen aan het Project Humanity recyclingproject voor batterijen en elektronica.

Onze doelen

Elk idee telt

We maken producten die een positieve invloed hebben op onze omgeving en de maatschappij. 

We verzenden jaarlijks meer dan 17 miljoen pc's. Bij deze schaalgrootte hebben zelfs kleine veranderingen in het product en de verpakking een aanzienlijk effect. Met al onze producten kunnen we een groenere omgeving een stapje dichterbij brengen.

We hebben de hoeveelheid materialen in dozen met 50% verminderd door materialen digitaal te verzenden.

We gebruiken vormkarton of 100% gerecycled piepschuim in onze verpakkingen.

We werken samen met meubelfabrieken om gebruikte dozen als grondstof in te zetten en er papieren meubels van te maken.

Onze doelen

Elke consument telt

Klanten uitnodigen om hun steentje bij te dragen, is de beste manier om ze bekend te maken met onze waarden. 

We zetten programma's op waarmee consumenten kunnen bijdragen aan een beter milieu.

We moedigen gebruikers aan ons inruilprogramma en onze modulaire reparatieservice te gebruiken.

Door ons Acer Recycling Program in digitale experiences te integreren, moedigen we consumenten aan om in actie te komen en bij te dragen aan de oplossing.

Onze doelen

Elk talent telt

De jeugd is onze toekomst. We inspireren nieuwsgierige geesten met onze technologie en expertise.  

We willen dat leerlingen zich volledig kunnen ontplooien. Daarom stellen we onze technologie en expertise beschikbaar voor de talenten van de toekomst.

5000 jongeren uit kansarme omgevingen hebben aan ons programma voor jonge makers deelgenomen en lessen over ontwerp gevolgd.

We bieden basisscholen en middelbare scholen faciliteiten en computercursussen om klaslokalen te digitaliseren en leerlingen relevante kennis en vaardigheden bij te brengen.

Activiteit in de schijnwerpers

Groene uitdaging van 21 dagen

Onderzoek suggereert dat het 21 dagen kost om een nieuwe gewoonte aan te leren. Om een duurzame en milieuvriendelijke levensstijl te stimuleren, hebben we mensen uitgedaagd om 21 dagen lang geen plastic te gebruiken. Meer dan 600 medewerkers, onder wie leidinggevenden, deden mee. Samen bespaarden ze meer dan 39.000 plastic tassen voor eenmalig gebruik.

30 groene acties wereldwijd

Via Green Family, een evenement in onze mobiele app, hebben we medewerkers aangemoedigd duurzame keuzes te maken. Via evenementen, community's en actiepunten in een gamegebaseerd format hebben we medewerkers opgeroepen groene acties te ondernemen om de wereld te verbeteren.

Schoonmaken aan de waterkant in Taiwan

Praktijkactiviteiten helpen ons om onze kennis te vergroten. Daarom hebben we collega's uitgenodigd om mee te helpen bij het schoonmaken van het strand op 22 juni. Schoonmaakactiviteiten op het strand en rondleidingen met een ecologische insteek hielpen ons nader tot elkaar te komen en de kust te beschermen.

Biologische rijstteelt in Taiwan

Op 22 mei 2019 hebben we deelgenomen aan een milieutraining bij Caitain Rice in Jinshan. Samen hebben we meer dan 21,8 kilo aan schadelijke organismen verwijderd om het rijstveld te beschermen. Zo hebben we meer geleerd over bodemsanering en bijgedragen aan milieuvriendelijke landbouw.

Donatie van computers in Taiwan

In 2020 heeft de Quality Service Business Unit van Taiwan scholen geholpen om digitaal onderwijs op afstand op te zetten. Hiervoor werden technologische ondersteuning en softwarecursussen beschikbaar gesteld. Het team voorzag leerlingen van gerecyclede computers om het belang van onderwijs en duurzaamheid te benadrukken.

Acer en Google in Brazilië

Tussen december 2018 en augustus 2019 heeft Acer met Google samengewerkt om de Braziliaanse Adventista-scholengemeenschap te ondersteunen. We doneerden $ 10.000 en 30 Chromebooks om de implementatie van het Google-ecosysteem te ondersteunen, docenten op te leiden en mensen productie-ervaring te laten opdoen op Acer apparaten.

Project Humanity begon in Taiwan en heeft inmiddels Acer medewerkers en gemeenschappen over de hele wereld bereikt via allerlei activiteiten. We blijven Project Humanity ontwikkelen om onze wereldwijde impact verder te vergroten. Begin 2021 zijn er activiteiten gestart in nog meer regio's.