Stvaranje klasika

sa studijom Soyuzmultfilm iz Rusije

Animacija, Umetnost, grafička kartica

Soyuzmultfilm je studio za animaciju iz Rusije koji je tokom više od 80 godina svog postojanja stvorio više od 1500 crtanih filmova. Njihovi crtani filmovi pripadaju različitim žanrovima i za njih su korišćene razne umetničke tehnike kao što su lutke i glina za kadar-po-kadar animaciju i tradicionalne ručno crtane animacije. Mnogi od njihovih filmova su uvršćeni u svetsku kolekciju animiranih klasika „Zlatni fond“, osvojili su mnoge prestižne ruske i međunarodne nagrade i priznanja, a postali su i sastavni deo ruske kulture.
 
U skladu sa svojim osnovnim načelima, studio Soyuzmultfilm nastavlja da razvija, istražuje i koristi najnovije i najmodernije tehnologije koje su im sada još više dostupne zahvaljujući saradnji sa kompanijom Acer i radu na ConceptD uređajima koji su namenjeni umetnicima, ilustratorima, animatorima i drugim kreativnim stvaraocima. Napredni računarski hardver i tehnologija su veoma važni za moderne filmske stvaraoce – zahvaljujući njima, umetnici i dizajneri mogu da stvaraju prelepe slike i pri tom značajno skrate vreme produkcije u projektima za koje bi inače trebalo više godina da se dovrše.
 
ConceptD uređaji visokih performansi zadovoljavaju visoke zahteve studija Soyuzmultfilm zahvaljujući snažnim Intel® procesorima i NVIDIA® grafičkim karticama, 4K UHD ekranima visoke rezolucije osetljivim na dodir sa sertifikatom za tehnologiju PANTONE®, spektrom boja 100% Adobe® RGB i preciznošću boje Delta E <2 za postojanu reprodukciju boja. Studio je koristio vrhunske ConceptD 9 laptop računare za produkciju animiranih filmova „Mr. Theo, Cat & Dog“ (Prostokvashino) i „Orange Moo-Cow“ za koje se smatra da su dve najbolje animirane serije studija Soyuzmultfilm.

Korišćeni uređaji

ConceptD 9

ConceptD 9 nudi vrhunsku kreativnu snagu za zahtevne 3D poslove. Za njegove snažne procesore ne postoji pretežak zadatak, a 4K UHD rezolucija je zaslužna za profesionalnu preciznost sa spektrom 100% Adobe® RGB, vernim prikazom boja sa tehnologijom PANTONE® i preciznošću boja Delta E <1. Inovativna Ezel™ Aero šarka obezbeđuje jedinstvenu fleksibilnost za stvaralaštvo i saradnju.

ConceptD 500

Elegantni i moderni ConceptD 500 ima najnoviji procesor Intel® Core™ i9 i grafičku karticu NVIDIA® Quadro RTX™ 4000 za pouzdan rad računara na zahtevnim kreativnim projektima.

Saznajte više

ConceptD CP7

Monitor sa tehnologijom PANTONE® obezbeđuje profesionalnu preciznost boja pomoću spektra boja 99% Adobe® RGB, vrednosti Delta E <1 i prostora boje 93% DCI-P3. Uživajte u besprekornom HDR kvalitetu koji garantuju standard DisplayHDR™ 1000 sa VESA sertifikatom i slike bez zamućenja uz učestalost osvežavanja koju možete povećati do 144 Hz.

Korišćen softver