Laboratorija za inovativni dizajn

i Istituto Europeo di Design (IED), Italija

Animacija, Umetnost, grafička kartica

Projekat LABORATORIJA ZA INOVATIVNI DIZAJN nastao je kao rezultat saradnje između instituta IED i kompanije Acer for Education u Evropi i ima za cilj da sagleda, istraži i definiše nove vrste inovativnog dizajna i scenarija u okviru ConceptD portfolija, a u skladu sa potrebama savremenih i budućih generacija multimedijalnih stvaralaca.
 
U ovom projektu su učestvovali sadašnji i bivši IED studenti, studenti sa programa Vizuelna umetnost i dizajn, kao i studenti na master studijama za dizajn – program Inovacija, strategija i proizvod.
 
Kompanija Acer je obezbedila školama i studentima više ConceptD uređaja i tako im pomogla da bolje vizualizuju svoje ideje u okruženju za 3D modeliranje. Zahvaljujući vrhunskim ConceptD uređajima, studenti takođe nisu morali u svakom trenutku da budu pristupni na fakultetu jer su na ConceptD laptop računarima mogli da prikažu svoje modele direktno od kuće.

Korišćeni uređaji

ConceptD 7

Kreirajte brže i efikasnije na tankom laptopu ConceptD 7 izuzetno modernog dizajna. Dizajniranje i uređivanje u 2D ili 3D okruženju je tečnije, a njegov 4K UHD ekran obezbeđuje profesionalnu preciznost zahvaljujući spektru boja 100% Adobe® RGB.

Saznajte više

ConceptD 9

ConceptD 9 nudi vrhunsku kreativnu snagu za zahtevne 3D poslove. Za njegove snažne procesore ne postoji pretežak zadatak, a 4K UHD monitor je zaslužan za profesionalnu preciznost sa spektrom 100% Adobe® RGB, vernim prikazom boja sa tehnologijom PANTONE® i preciznošću boja Delta E <1. Inovativna Ezel™ Aero šarka obezbeđuje jedinstvenu fleksibilnost za stvaralaštvo i saradnju.

Korišćen softver