Drift

Autor: Zek Liberman

Snimanje filmova, Uređivanje video zapisa

Zek Liberman, kreativni programer koji se bavi i podučavanjem, radi u Njujorku, SAD i koristi programiranje kao medijum za poeziju. S obzirom na to da ima veliki broj pratilaca na društvenim mrežama, napravio je specijalizovane filtere za Instagram, radio je na projektu čiji je cilj pronalaženje novog načina dočaravanja zavisnosti za ekskluzivni feljton u Njujork tajmsu i kreirao je režime za podučavanje o konceptu dela „Poetic Computation“ za polaznike širom sveta.

„Drift“ prikazuje ženu koja pleše na ulici. Sa svakim svojim pokretom, ona slika svet oko sebe. Što više pleše, to se pojavljuju neobičnije boje i šare, tako da na kraju ovog video snimka svet eksplodira u jarkim, živopisnim bojama – na taj način oživljava svet u kojem ljudski pokret proširuje i naglašava njegovo okruženje.

Otkrivene tajne

Pratite Zeka Libermena dok koristi openFrameworks, njegov specijalni paket alatki za C++, da analizira pokret plesačice i prenese ga u simulaciju pokreta boje u realnom vremenu koristeći kompleksno programiranje i postavljanje slojeva, i na kraju program za senčenje za postizanje glatkog prikaza boje u realnom vremenu.

Uređaj na kojem je nastao projekat

Conceptd Creativity Decoded Drift AGW Source

ConceptD 7 Ezel

Uživajte u grafičkoj kartici NVIDIA® GeForce RTX™ i 4K UHD ekranu sa tehnologijom PANTONE® ovog laptop računara predivnog dizajna koji je veoma lagan za nošenje. Ekran sa rotirajućom šarkom i olovka obezbeđuju prirodniji i interaktivniji kreativni proces.

Saznajte više
Conceptd Creativity Decoded Drift AGW Source

ConceptD 5

Vreme je da ponesete svoje dizajnerske radove sa sobom na novom laptopu ConceptD 5. Detaljno podesite slike sa profesionalnom preciznošću zahvaljujući 9. generaciji Intel® Core™ i7 procesora i grafičkoj kartici do modela NVIDIA® GeForce RTX™ 2060.

Saznajte više

Zavirite ispod slike da biste saznali koje je metode izabrao Zek Liberman za stvaranje dela „Drift“. Rad u realnom vremenu na ulicama Njujorka sa plesačicom Amelijom Paljaro, a potom uređivanje u studiju sa Molmolom Kuom – pred vama se otkriva čarolija iza ove eksplozije boja.

Korišćen softver

  • Conceptd Creativity Decoded Drift AGW Source