Deviant

by LAIR

Snimanje filmova, Uređivanje video zapisa

LAIR je studio za kreativne sadržaje koji u prvi plan stavlja priču; koristi se za dizajn na svim vrstama ekrana i kreiranje u tradicionalnim i najnovijim aplikacijama. Steven Weinzierl je direktor sektora za multimedijalne sadržaje u čije klijente spadaju HBO i Showtime. U filmu „Deviant“, LAIR koristi retku kombinaciju najsavremenije tehnologije sa klasičnim umetničkim plesom u saradnji sa umetničkim direktorom Edwaard Liang na čelu studija BalletMet. Oni zajedno kroz ovu priču istražuju ples kao izraz nade i mnoštva emocija umetnika.

U filmu vidimo čoveka koji oživljava beživotnu ženu, a zatim ovaj par započinje svoj elegantni, izražajni ples. Iako u početku deluje da čovek kontroliše pokrete žene, kasnije vidimo da se ova dinamika promenila jer ova snažna žena na kraju ostaje sama da pleše. Nedorečeni kraj postavlja pitanja o balansu moći između muškaraca i žena, procesu stvaranja i ciklusu rađanja i umiranja.

Otkrivene tajne

Posmatrajte kako se uzbudljiva priča između dva umetnika menja iz sirovog performansa u opčinjujuću mešavinu svetlosti, zvuka i boje. Integracijom chroma key zida, žičanih modela i CGI elemenata u postprodukciji, Steven Weinzierl je ostvario svoju kreativnu viziju.

Uređaj na kojem je nastao projekat

Conceptd Creativity Decoded Deviant AGW Source

ConceptD 3

Grafički dizajn je brži i lakši na novom laptop računaru ConceptD 3 za kreativne stvaraoce. Oslobodite ekstremne performanse uz pouzdan rad kako biste kreirali nezamislivom brzinom.

Saznajte više
Conceptd Creativity Decoded Deviant AGW Source

ConceptD 5

Vreme je da ponesete svoje dizajnerske radove sa sobom na novom laptopu ConceptD 5. Dizajnirani specijalno za kreativne tokove posla, laptop računari NVIDIA GeForce / Quadro RTX™ Studio omogućavaju dizajnerima brži rad.

Saznajte više
Conceptd Creativity Decoded Deviant AGW Source

ConceptD 500

Elegantni i moderni ConceptD 500 ima najnoviji procesor Intel® Core™ i9 i grafičku karticu NVIDIA® Quadro RTX™ 4000 za pouzdan rad računara na zahtevnim kreativnim projektima.

Saznajte više
Conceptd Creativity Decoded Deadly Beauty AGW Source

ConceptD CP7

Prvi specijalno dizajnirani 4K monitor za inženjere računarske grafike sa preciznim prikazom boja, širokim spektrom boja i visokom stopom osvežavanja.

Izazov sa kojim se susreo studio LAIR tokom snimanja filma „Deviant“ bio je snimanje u rezoluciji 8k u dinamičnom okruženju sa produkcijom uživo. Mogućnost dinamičnog uređivanja snimka u rezoluciji 8k u realnom vremenu pokazala se presudnom: tok posla glatko teče uprkos radu u rezolucijama sa kojima retko koji hardver može da izađe na kraj.

Pored glatkog uređivanja u realnom vremenu, snažna tehnologija omogućava jednostavno izdvajanje pozadina i kombinovanje snimaka i specijalnih efekata. Ovo se pokazalo ključnim za kratak film koji se bazira ne samo na snimanju savršenog pokreta, već i prelepoj i besprekornoj projekciji tog pokreta u nerealni svet. U savremenoj kreativnoj industriji, tok posla je od najveće važnosti. Vremenski okviri postaju sve manji i manji, tako da je mogućnost korišćenja tehnologija koje nam pomažu da održimo korak velika pomoć u kreativnom stvaranju svakog profesionalca.

Software Used

  • Conceptd Creativity Decoded Deviant AGW Source
  • Conceptd Creativity Decoded Deviant AGW Source
  • Conceptd Creativity Decoded Deviant AGW Source
  • Conceptd Creativity Decoded Day Off AGW Source
  • Conceptd Creativity Decoded Deviant AGW Source
  • Conceptd Creativity Decoded Deviant AGW Source