Deviant

by LAIR

Snimanje filmova, Uređivanje video zapisa

LAIR je studio za kreativne sadržaje koji u prvi plan stavlja priču; koristi se za dizajn na svim vrstama ekrana i kreiranje u tradicionalnim i najnovijim aplikacijama. Steven Weinzierl je direktor sektora za multimedijalne sadržaje u čije klijente spadaju HBO i Showtime. U filmu „Deviant“, LAIR koristi retku kombinaciju najsavremenije tehnologije sa klasičnim umetničkim plesom u saradnji sa umetničkim direktorom Edwaard Liang na čelu studija BalletMet. Oni zajedno kroz ovu priču istražuju ples kao izraz nade i mnoštva emocija umetnika.

U filmu vidimo čoveka koji oživljava beživotnu ženu, a zatim ovaj par započinje svoj elegantni, izražajni ples. Iako u početku deluje da čovek kontroliše pokrete žene, kasnije vidimo da se ova dinamika promenila jer ova snažna žena na kraju ostaje sama da pleše. Nedorečeni kraj postavlja pitanja o balansu moći između muškaraca i žena, procesu stvaranja i ciklusu rađanja i umiranja.

Otkrivene tajne

Posmatrajte kako se uzbudljiva priča između dva umetnika menja iz sirovog performansa u opčinjujuću mešavinu svetlosti, zvuka i boje. Integracijom chroma key zida, žičanih modela i CGI elemenata u postprodukciji, Steven Weinzierl je ostvario svoju kreativnu viziju.

Uređaj na kojem je nastao projekat

ConceptD 3

Grafički dizajn je brži i lakši na novom laptop računaru ConceptD 3 za kreativne stvaraoce. Oslobodite ekstremne performanse uz pouzdan rad kako biste kreirali nezamislivom brzinom.

Saznajte više

ConceptD 5

Vreme je da ponesete svoje dizajnerske radove sa sobom na novom laptopu ConceptD 5. Dizajnirani specijalno za kreativne tokove posla, laptop računari NVIDIA GeForce / Quadro RTX™ Studio omogućavaju dizajnerima brži rad.

Saznajte više

ConceptD 500

Elegantni i moderni ConceptD 500 ima najnoviji procesor Intel® Core™ i9 i grafičku karticu NVIDIA® Quadro RTX™ 4000 za pouzdan rad računara na zahtevnim kreativnim projektima.

Saznajte više

ConceptD CP7

Prvi specijalno dizajnirani 4K monitor za inženjere računarske grafike sa preciznim prikazom boja, širokim spektrom boja i visokom stopom osvežavanja.

Izazov sa kojim se susreo studio LAIR tokom snimanja filma „Deviant“ bio je snimanje u rezoluciji 8k u dinamičnom okruženju sa produkcijom uživo. Mogućnost dinamičnog uređivanja snimka u rezoluciji 8k u realnom vremenu pokazala se presudnom: tok posla glatko teče uprkos radu u rezolucijama sa kojima retko koji hardver može da izađe na kraj.

Pored glatkog uređivanja u realnom vremenu, snažna tehnologija omogućava jednostavno izdvajanje pozadina i kombinovanje snimaka i specijalnih efekata. Ovo se pokazalo ključnim za kratak film koji se bazira ne samo na snimanju savršenog pokreta, već i prelepoj i besprekornoj projekciji tog pokreta u nerealni svet. U savremenoj kreativnoj industriji, tok posla je od najveće važnosti. Vremenski okviri postaju sve manji i manji, tako da je mogućnost korišćenja tehnologija koje nam pomažu da održimo korak velika pomoć u kreativnom stvaranju svakog profesionalca.

Software Used