Day Off

Autor: Jomagik

Animacija, Umetnost, grafička kartica

Jomagik, poznat i kao Maciek Martiniuk, je dizajner i digitalni umetnik koji je kao slobodan strelac smešten u Barseloni, Španija. Njegovi najnoviji projekti, kao što je „Dreamlands“ iz 2019., stvaraju nadrealni i privlačni svet snova koji poziva gledaoce da utonu u njega, a ova tematika se dalje razvija u filmu „Day Off“ – projekat za ConceptD na kojem Jomagik strastveno radi.

Ideja za „Day Off“ nastala je na osnovu njegove fascinacije mestima na koja bežimo radi opuštanja tokom svakodnevnog života. Nakon što je istraživao svoje okruženje i posmatrao kako se ljudi opuštaju kada ne rade, Yomagick je svoja zapažanja predstavio kao prenaglašena u svom radu. On zatim koristi animaciju, hipnotišuće ponavljanje i 3D alate, kao što su C4D i Octane, kako bi dobio umekšan, nestvaran i nadrealan prikaz. Konačan rezultat predstavlja idealno mesto na kojem osoba može da se opusti i smiri.

Otkrivene tajne

Pogledajte kako Yomagick kombinacijom mašte i ConceptD tehnologije stvara, deo po deo, svet snova, razlažući živopisni apstraktni prikaz na sirove elemente.

Uređaj na kojem je nastao projekat

Conceptd Creativity Decoded Day Off AGW Source

ConceptD 5 Pro

Odnesite kompleksne CAD modele, animacije i simulacije direktno klijentima i uređujte ih u realnom vremenu na novom laptopu ConceptD 5 Pro.

Saznajte više

U okviru svog projekta „Day Off“ Yomagick je želeo da prikaže apsurdnu i prenaglašenu verziju mesta na kojima volimo da se opuštamo. Za realizaciju svoje vizije bio mu je potreban laptop koji je dovoljno snažan za rad na kompleksnim animacijama i bogatim grafičkim detaljima i koji obezbeđuje vrhunsku preciznost sa svojim 4K ekranom i velikom preciznošću boja.

Uz sve to, bio mu je potreban računar na kojem će raditi u pokretu. Za njega kao dizajnera koji voli da radi na različitim mestima i uvek nosi svoju opremu sa sobom, ConceptD 5 Pro je bio prvi izbor zbog lakoće nošenja. Yomagick je crpeo inspiraciju iz svoje okoline i od svojih kolega koji žive u gradu u realnom vremenu, a za to mu je bio potreban snažan računar koji ga ne bi opterećivao tokom istraživanja.

Korišćeni softver

  • Conceptd Creativity Decoded Day Off AGW Source
  • Conceptd Creativity Decoded Day Off AGW Source