Dancing Blocks

Autor: Džerald Raselman

Snimanje filmova, Uređivanje video zapisa

Džerald Raselman je stručnjak iz oblasti arhitekture i građevinarstva koji je razvio svoje dizajnerske veštine radeći sa nekim od najboljih arhitektonskih biroa širom sveta. Najčešće boravi u svom studiju Studio Russelman u Kini, a bio je angažovan na najrazličitijim projektima, od upečatljivog oblakodera u četvrti Tianfu District u gradu Čengdu do nacionalnog parka Dakou u pokrajini Hubej.

Ovaj video, koji odgovara realnosti, prikazuje da je svet koji gradi Džerald Raselmen napravljen od cigle i maltera, čelika i stakla, drveta i keramike – koristio je ConceptD uređaj da bi kreirao taktilnu strukturu koja oblikuje opipljivo okruženje. Gotov proizvod je blok modularne arhitekture koji je konstruisan tako da svi sastavni tehnički delovi doma stanu u modul kontejnera koji se lako sklapa. Projekt je predviđen da bude neutralna po pitanju emisije štetnih gasova i potpuno cirkularna građevina koja predviđa kako bi životni prostori mogli da funkcionišu do 2050. godine.

Otkrivene tajne

Proučite nacrte za projekat Džeralda Raselmana od samog začetka i posmatrajte kako se vizija razvija od grubih skica, prerađuje u 2D prikaz pomoću softvera SketchUp 2020 da bi se na kraju dobio impozantan 3D prototip.

Uređaj na kojem je nastao projekat

ConceptD 7 Ezel Pro

Jedan laptop visokih performansi za sve vaše kreativne potrebe. Pored procesora do serije Intel® Xeon® W i grafičke kartice NVIDIA® Quadro RTX™ 5000 sa tehnologijom Max-Q Design, ConceptD 7 Ezel Pro ima i 4K UHD ekran sa tehnologijom PANTONE® što ga čini idealnim za 3D grafičke dizajnere.

Saznajte više

ConceptD 7

Kreirajte brže i efikasnije na tankom laptopu ConceptD 7 izuzetno modernog dizajna. Dizajniranje i uređivanje u 2D ili 3D okruženju je tečnije, a njegov 4K UHD ekran obezbeđuje profesionalnu preciznost zahvaljujući spektru 100% Adobe® RGB.

Saznajte više

Saznajte kakva je struktura radnih navika arhitekte sa Džeraldom Raselmanom i istražite procese na kojima se zasniva stvaranje dela „Dancing Blocks“. Pošto je honorarni profesionalac koji je stalno u pokretu i kome laptop predstavlja lični studio, pogledajte kako laptop ConceptD 7 Ezel i njegov režim tableta pružaju potpunu podršku Džeraldovom nelinearnom radnom procesu, od crtanja do digitalnih radnih modela, zbog čega može slobodno da skicira.

Korišćen softver