Prva linija odbrane za moderno doba

360_antimicrobial1antimicrobial
Nextatacer 2020 AGW Source

Zbog čega antimikrobna tehnologija?

Na hiljade mikroba ostaje na površini elektronskih uređaja nakon svakog dodira i prevlačenja prstom. Budući da provodimo puno vremena za svojim računarima kod kuće i na poslu, u današnjem okruženju postaje sve veći problem kako da površine uređaja budu što čistije i bolje zaštićene. A za ovaj problem se mora naći rešenje. Kompanija Acer smatra da je sada, više nego ikada ranije, bitno da se smanji količina mikroba na našim proizvodima. Sada dodajemo na naše laptop računare, tablete, monitore, dodatnu opremu i druge uređaje Acer antimikrobni dizajn zahvaljujući kojem naši korisnici mogu biti spokojni znajući da je površina njihovih uređaja zaštićena.

Ova antimikrobna rešenja imaju za cilj da smanje količinu mikroba na površinama koje se često dodiruju, a Acer sveobuhvatni antimikrobni dizajn pokriva gotovo celu spoljašnjost uređaja. Sa ovom vrstom dizajna, uređaji i dodatna oprema ostaju duže čisti tako da ne morate da brinete o čišćenju laptop računara ili ekrana.

Antimikrobna tehnologija sa jonima srebra2

Antimikrobni premaz sa jonima srebra može biti integrisan ili nanet na površinu kućišta, tastature, ekrana, tačpeda, šarke, čitača otiska prsta i druge površine. Joni srebra su veoma reaktivne čestice koje mogu drastično da smanje količinu mikroba nakon kontakta.

Antimicrobial Solutions AGW Source

Antimikrobno staklo Corning® Gorilla®

Što se tiče ekrana i tačpedova, dodali smo jone srebra (Ag+) kao antimikrobno sredstvo u Corning® Gorilla® staklo kako bi površina stakla mogla duže da ostane čista i bude manje podložna bakterijama koje stvaraju mrlje ili neprijatne mirise. To se postiže tako što se veoma male količine srebrnih jona ispuštaju na površinu stakla kako bi se eliminisale bakterije na površini, ali i poboljšala njegova izdržljivost i zaštita od grebanja.

Antimicrobial Solutions AGW Source

Kako se antimikrobna rešenja nanose na Acer proizvode3

 • 360-Laptop

  Laptop računari

   

 • 360-Tablet

  Tablet računari

   

 • 360-Monitor

  Monitori

   

 • 360-Accessories

  Dodatna oprema

   

 • Laptop

  Laptop računari

   

 • Tablet

  Tablet računari

   

Laptop računari, tableti, monitori i dodatna oprema sa antimikrobnim premazom

Antimikrobna rešenja se mogu razlikovati u zavisnosti od uređaja. Proverite sve detalje u specifikacijama odgovarajućeg uređaja.
1 Antimikrobna zaštita je ograničena na površine koje se dodiruju. Proizvodi sa Acer sveobuhvatnim antimikrobnim dizajnom imaju integrisana antimikrobna rešenja na površinama koje se često dodiruju i većem delu spoljašnjosti. Isto tako, proizvodi sa Acer antimikrobnim dizajnom imaju integrisana antimikrobna rešenja na površinama koje se intenzivno dodiruju.
2Na količinu srebrnih jona mogu uticati vlažnost i temperatura vazduha.
3Nijedno antimikrobno rešenje, kao ni antimikrobno Corning® Gorilla® staklo niti antimikrobna tehnologija sa jonima srebra, ne garantuje zaštitu korisnika niti im pruža ikakve direktne ili podrazumevane koristi po zdravlje.