Laptop računari serije Acer AMD Ryzen™

Izvanrednost i performanse, zahvaljujući procesorima AMD Ryzen™

Prikaz proizvoda

Acer AMD laptop računari sa procesorima serije AMD Ryzen™ napravljeni su da pruže vodeće performanse, pametno upravljanje snagom baterije i inovativne doživljaje. Uživajte u slobodi da radite, igrate, stvarate, zabavljate se i napredujte uz performanse na koje se možete osloniti.

Acer AMD Ryzen™ laptop računari. Spremni za svaki scenario.
KSP-01-1

Gejming

Dovoljno brzi za igranje skoro svake igre za računar u rezoluciji 1080p, sa grafičkom arhitekturom AMD RDNA™ 3.

KSP-01-2

Strimovanje

Acer AMD laptop računari sa procesorima serije AMD Ryzen™ najbolji su saradnici na platformama za strimovanje uživo.

KSP-01-3

Saradnja

Bilo da je reč o obrazovanju ili poslu, poboljšajte svoju saradnju uz tehnologije koje pokreće veštačka inteligencija.

KSP-01-4

Stvaranje sadržaja

Acer laptorp računari opremljeni su procesorima AMD Ryzen visokih performansi sa ugrađenom veštačkom inteligencijom Ryzen™ osnažuju stvaraoce da s lakoćom i efikasno kreiraju sadržaje.3

Acer AMD Ryzen™ linija laptop računara

Snažne i efikasne performanse uz više jezgra

Doživite do sada neviđene performanse i efikasnost izuzetno tankih Acer AMD Ryzen™ VI računara sa procesorima do AMD Ryzen™ iz serije 8040.1 Uživajte u do 8 jezgra, 16 niti i izuzetnom upravljanju snagom baterije.

KSP-02-1

Zen 4 arhitektura

Snaga, performanse i efikasnost su na vam na dohvat ruke uz 4 nm „Zen 4“ arhitekturu koja se nalazi unutar procesora AMD Ryzen™ iz serije 8040.

KSP-02-2

Bolje performanse

Procesori AMD Ryzen™ iz serije 8000 značajno su bolji od poslednje generacije i to za 10% u zadacima kao što su uređivanja fotografija i stvaranje digitalnih sadržaja.2

KSP-02-3

Pametno upravljanje napajanjem

AMD Ryzen™ procesori optimizuju napajanje i performanse, tako što direktno komuniciraju sa operativnim sistemom Windows kako bi obezbedili duže trajanje baterije i bolje performanse.

Pravo u budućnost sa Ryzen™ veštačkom inteligencijom

Acer AMD Ryzen™ VI računari sa Ryzen™ serije 80403 koriste Ryzen™ veštačku inteligenciju da otključaju moćne sposobnosti i poboljšanja za novi svet mogućnosti sa budućim primenama koje će vam pomoći da automatski obavljate zadatke, usaglasite radne tokove, povećate produktivnost – koristeći moćni spekar akceleratora sa veštačkom inteligencijom.

  • AMD Zen 4

    CPU arhitektura

  • AMD RDNA™ 3

    GPU arhitektura

  • AMD XDNA™

    NPU arhitektura

Realizujte sve svoje ideje

Transformišite ideje u predivna umetnička dela putem jednostavnih komandi i iskusite potpuno novi nivo stvaranja sadržaja.

Namenska pomoć veštačke inteligencije

Zamislite da vam s lakoćom neko pomaže oko pravljenja mesečnog budžeta, odgovaranja na imejlove, svakodnevnih rasporeda i mnogo drugih stvari, a sve to putem prirodnog i razumljivog razgovora.

Još realističnije igre

Buduće igre će imati vizuelne efekte i dijaloge koje će na licu mesta generisati veštačka inteligencija, što će omogućiti izuzetan gejmerski doživljaj bez premca.

Osnažite svoju budućnost uz veštačku inteligenciju

Postoji više od 100 doživljaja koje pokreće veštačka inteligencija i koji su dostupni na Ryzen™ VI računarima među kojima su Windows Studio Effects, Topaz Labs, Adobe, Davinci Resolve i drugi.

Snaga lične veštačke inteligencije.

Doživite do 39 TOPS totalnih performansi da obradite zadatke za veštačku inteligenciju i snagu do 16 TOPS NPU – 60% veću u odnosu na procesore prethodne generacije.4

Windows Studio Effects

Zamislite saradnju sa hardverom koji je moćniji, efikasniji i intuitivniji nego ikada pre. Acer AMD laptop računari sa Ryzen™ veštačkom inteligencijom to omogućavaju i na taj način vam pružaju revolucionarni digitalni doživljaj.5

KSP-04-1

Automatsko kadriranje

Auto Framing zadržava fokus kamere na vama sve vreme, tako što planira i zumira automatski da biste ostali u središtu.

KSP-04-2

Korekcija vizuelnog kontakta

Unapredite angažovanost uz ovu neverovatnu novu funkciju koja obezbeđuje da sačuvate vizuelni kontakt sa svojom publikom.

KSP-04-3

Napredni pozadinski efekti

Uživajte u visokokvalitetnim pozadinskim efektima, bez opterećivanja ostatka sistema kao što je to slučaj sa standardnim zamućivanjem pozadine.

Obezbedite revolucionarne performanse

Igrajte kao nikad do sad

AMD RDNA™ 3 arhitektura sa ugrađenom AMD Radeon™ 700M grafikom1 poseduje funkcije vodeće tehnologije čipa kako bi pružila izuzetne performanse, vizuelne efekte i energetsku efikasnost.

Napredno ubrzavanje kodiranja videa

Ubrzajte renderovanje videa kao nikada do sada uz napredni ugrađeni AV1 hardver za ubrzavanje kodiranja videa tako da možete reprodukovati i stvarati video-sadržaje munjevitom brzinom i veoma lako.

PCIe 4. generacije i podrška LPDDR 5

Pokreću ga PCIe propusnog opsega 4.0 generacije i LPDDR5 memorija tako da Acer laptop računari sa AMD Ryzen™ 8000 procesorima6 bez problema mogu da pokreću vaše omiljene aplikacije neverovatno brzo i efikasno.

Bezbedniji rad uz Microsoft Pluton

Acer AMD laptop računari sa Microsoft Pluton7 bezbednosnom opcijom procesora čip u oblak zaštitom ličnih podataka tako što se oni čuvaju na bezbednom unutra Pluton procesora, koji je izolovan od ostatka sistema.

KSP-06-1

Uvek ažurirano

Uz Pluton i Windows 11, hardver i softver rade zajedno da pruže pravu zaštitu i na taj način obezbeđuju integritet sistema i najnovija bezbednosna ažuriranja koja pruža kompanija Microsoft.

KSP-06-2

Blokira fizičke napade

Pluton štiti akreditive, identitete, lične podatke i ključeve za šifrovanje, čime znatno otežava napadačima da naruše bezbednost, čak i ako fizički poseduju računar.

KSP-06-3

Dokazana tehnologija

Pionir u Xbox i Azure Sphere, Microsoft je dizajnirao Pluton u saradnji sa vodećim partnerima u tehnologiji kako bi obezbedio poboljšane ugrađene bezbednosne karakteristike na uređajima sa operativnim sistemom Windows 11.

Neverovatno napredna ugrađena mašina za prikaz

Napredna ugrađena mašina za prikaz u Acer AMD laptop računarima sa procesorima AMD Ryzen™ serije 80401 nudi najbolje mogućnosti na tržištu – podržava DisplayPort 2.0 i HDMI 2.1 – što znači da izuzetno visoka rezolucija i velika brzina osvežavanja nisu nikakav problem.

1 Dostupno za Swift Edge 16, Swift Go 14 AMD, Aspire AMD, Nitro 14 AMD, Nitro 16 AMD i Nitro 17 AMD. Specifikacije mogu da se razlikuju u zavisnosti od modela i/ili regiona. Potrebno je proveriti dostupnost svakog modela.
2 Testiranje je obavila kompanija Acer koristeći 3DMark Fire Strike poredeći Swift Go 14 (Ryzen™ 7 7840U / Radeon™ grafička kartica / 16 GB RAM / 2 TB SSD) iz 2023. sa rezultatom 7083 i Swift Go 14 (Ryzen™ 7 8845HS / Radeon™ grafička kartica / 8GB RAM / 2 TB SSD) iz 2024. sa rezultatom 7756. Stvarne performanse mogu znatno da se razlikuju u zavisnosti od specifikacija, modela proizvoda, konfiguracije, aplikacija, postavki upravljanja napajanjem, uslova rada i funkcija koje se koriste. Takođe se javljaju razlike u performansama u zavisnosti od korišćenih komponenti, što uključuje, ali nije ograničeno na procesor, kapacitet RAM memorije, memoriju za skladištenje, ekran, rezoluciju itd.
3 Ryzen™ veštačka inteligencija je kompatibilna sa svim procesorima AMD Ryzen™ iz serije 8040 osim sa Ryzen 5 8540U i Ryzen 3 8440U.
4 Na osnovu AMD interne analize procesora AMD Ryzen serije 8040 sa veštačkom inteligencijom TOPS specifikacijom od 16 TOPS u poređenju sa prethodnom generacijom procesora Ryzen serije 7040 sa veštačkom inteligencijom TOPS specifikacije od 10 TOPS. 
5 Imajte na umu da iako su Windows Studio Effects dostupni za sve podržane laptop računare AMD Ryzen™ VI serije 8040 (pogledajte odricanje od odgovornosti 3), dostupnost zavisi od tržišta i podleže ažuriranjima.
6 Osim za Aspire AMD, Nitro 16 AMD i Nitro 17 AMD, (sa DDR5 i podrškom PCIe 4. gen.)
7 Microsoft Pluton je trenutno dostupan samo na Swift Edge 16 i Aspire AMD.