Inovatori vožnje u programu STEM

Program koji obuhvata nauku, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku – predstavlja neprekidnu posvećenost istraživanju, ispitivanju i otkrivanju. On predstavlja kamen temeljac nove generacije inženjera i nosioca promene. Principi programa STEM omogućavaju timu kao što je Alfa Romeo F1 ORLEN da ostane na vrhu moto-sporta Formule 1.

‘Inovatori vožnje u programu STEM’ vam daje uvid u iskustva tima Alfa Romeo F1 ORLEN po pitanju najnovijih inženjerskih inovacija i pokazuje kako ConceptD pomaže timu da postigne svoje ciljeve.

Naši mentori

Frédéric Vasseur

Izvršni direktor i glavni vođa tima
Alfa Romeo F1 ORLEN

Chara Lada

Inženjer za aerotermodinamiku
u timu Alfa Romeo F1 ORLEN

Alessandro Cinelli

Šef odseka za aerodinamiku
u timu Alfa Romeo F1 ORLEN

Beat Zehnder

Sportski direktor
u timu Alfa Romeo F1 ORLEN

Florian Fiedler

Inženjer za strategiju trke
u timu Alfa Romeo F1 ORLEN

Fabian Gafner

Šef inženjerskog odseka
u kompaniji Sauber Technologies

Samuel Gacka

Inženjer i stručnjak za dinamiku vozila
u timu Alfa Romeo F1 ORLEN

Jennifer Oakham

Inženjer za upravljanje operativnim procesima
u timu Alfa Romeo F1 ORLEN

Saznanja i preporuke tima

Pratite tim Alfa Romeo F1 ORLEN kroz ove insajderske video snimke i otkrijte kako ciljevi koje postavljaju i izazovi koje savlađuju određuju uspeh svake trke.

Saradnja i rešavanje problema _

Beat Zehnder

Logistika upravljanja Formula 1 timom bezmalo predstavlja posebnu nauku. Saznajte kako STEM drži sve pod kontrolom i pomaže timu da se usredsredi na cilj.

Analiza kompleksnih podataka i kritičko razmišljanje _

Florian Fiedler

Podaci su iz korena promenili Formulu 1, ali način na koji se prikupljaju, analiziraju i primenjuju će vas možda iznenaditi.

Koncepti dizajna, matematičke veštine i nauka _

Alessandro Cinelli

STEM nije predviđen samo za naučnike – on predstavlja srž našeg tima, ujedinjuje nas i inspiriše da napredujemo zahvaljujući metodičnosti i jasnim ciljevima.

Kako se STEM primenjuje u ključnim oblastima tima

Ako ste se ikad zapitali kako se STEM znanja koriste za razvijanje inovacija, u ovim kratkim video zapisima se nalaze odgovori profesionalaca koji su vrhunski stručnjaci u svojoj oblasti rada.

Aerodinamika vazdušnog tunela _

Alessandro Cinelli

Otpor vazduha nije nužno neprijatelj performansi. U pravim rukama, postaje saveznik. Naš posao je da otkrijemo nove načine na koje možemo da ga iskoristimo.

3D Cad modeliranje _

Fabian Gafner

Različiti dizajni Formula 1 automobila predstavljaju najnovije domete u automobilskoj industriji, a prava inovacija se ovde može postići samo kroz iskustvo i kreativno razmišljanje.

Telemetrija, performanse automobila
i matematičke veštine _

Samuel Gacka

Razumevanje toga kako automobil u realnom vremenu radi je od ključnog značaja za strategiju trke. Veoma je važno da znamo koje podatke treba da prikupljamo, kako da ih analiziramo i, takođe, šta ćemo da preduzmemo na osnovu tih podataka.

Detaljniji uvid u STEM teme

Aerodinamika i ženska inspiracija _

Chara Ladai Jennifer Oakham

Nova saznanja od žena na ključnim pozicijama u timu, od teme obrazovanja do karijernih izbora i odlučnosti za uvođenje promena u jedan od najkonkurentnijih sportova na svetu.

Dorastao je zadatku. Saznajte više o ConceptD računaru

Timu koji je posvećen razvijanju inovacija kroz kombinaciju nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike potrebna je najbolja dostupna tehnologija. ConceptD daje timu Alfa Romeo F1 ORLEN snagu da prevaziđe prepreke i ostane na vrhu u jednom od najzahtevnijih sportova na svetu.

ConceptD 7 Ezel

Jedan laptop za sve vaše kreativne potrebe. Bilo da ste kod kuće ili u pokretu, imate mogućnost da prionete na kreiranje čim osetite nalet inspiracije zahvaljujući procesoru Intel® Core™ i7 11. generacije i grafičkom procesoru za laptop računare do modela NVIDIA® GeForce RTX™ 3080.

Otkrijte više

ConceptD 5

Opremljen sa dovoljno snage da savlada kreativne tokove posla, ConceptD 5 ima procesor Intel® Core™ i7 11. generacije i grafičku karticu NVIDIA® GeForce RTX™ 3060 tako da nesputano možete da stvarate gde god da se nađete i kada god osetite nalet inspiracije.

Otkrijte više

ConceptD 300

Sa 11. generacijom Intel® Core™ i9 procesora1 i grafičkim procesorom do serije NVIDIA RTX™ A40001, ovaj elegantni računar sa tower kućištem srednje veličine koji se savršeno uklapa u svaku modernu kancelariju ili dom ispuniće sva očekivanja kreativnih stvaralaca kada su u pitanju procesorska snaga, grafika i povezivanje.

Otkrijte više