Deset načina za pronalaženje najboljeg monitora

Beskonačne su mogućnosti korišćenja monitora: za rad, učenje i igru, naravno, ali i strimovanje, gledanje videa snimaka i surfovanje internetom. Upravo je zato važno da ekran koji odaberete bude upravo ono što želite i očekujete. Predstavljamo vam deset jednostavnih koraka koji će vam pomoći da odaberete najbolji monitor.

 • Acer_Advertorial_Consumer_2021_01_v3

  Pikseli: broj je bitan

  Što više piksela, tim bolje. Danas smo daleko iznad rezolucije Full HD, tako da bi trebalo da razmišljate o rezoluciji 4K ili većoj. Sa rezolucijom od 3840 x 2160 piksela, serija Acer H7 ima četiri puta višu rezoluciju, što znači četiri puta više detalja u odnosu na stari Full HD, četiri puta bolji kvalitet slike i četiri puta bolji celokupni vizuelni doživljaj.

 • Acer_Advertorial_Consumer_2021_02_v2

  Razmislite o monitoru bez treperenja

  Budući da pred monitorima provodimo zaista puno vremena, važno je odabrati monitor koji će najbolje da zaštiti naše oči. Tehnologija Flickerless™ smanjuje zamor očiju nakon dugog rada ili igranja, tako da možete udobno da čitate, pretražujete, radite i igrate pri bilo kom nivou osvetljenosti.

Zadivljujuća slika iz svakog ugla

Nakon kratkog osvrta na specifikacije bilo kog monitora shvatićete da nisu svi LCD monitori isti. Najbolji su opremljeni IPS ekranima koji proširuju ugao gledanja kako biste mogli da sagledate sve detalje i boje u rasponu od 178°. Ne samo da je tako lakše raditi, već i drugima omogućavate da gledaju vaš ekran iz više uglova.

Acer_Advertorial_Consumer_2021_03
 • Acer_Advertorial_Consumer_2021_04

  Kontrast i dubina slike

  Kontrast je oduvek bio suštinski važna specifikacija monitora, ali sa HDR monitorima poput onih iz serije Acer H7, razlika je još izraženija. Odnos kontrasta je merenje odnosa između najtamnije crne i najsvetlije bele koje monitor može da proizvede, i dok većina monitora može dosta dobro da prikaže nijanse bele, ne može se isto reći za crne nijanse i tamnije scene. Da biste videli boje kakve zaista jesu, potražite HDR 600 monitore sa VESA sertifikatom.

 • Acer_Advertorial_Consumer_2021_05

  Eliminisanje efekta „cepanje slike”na ekranu uz FreeSync

  FreeSinc je adaptivna tehnologija sinhronizacije koja koristi promenljivu brzinu osvežavanja da smanji artefakte kao što su cepanje ekrana, seckanje i kašnjenje ulaznog signala (vreme koje protekne između pomeranja miša i pomeranja pokazivača na ekranu nakon toga) za brzu igru i super glatku video reprodukciju.

Više ekrana, manje monitora

Najbolji vizuelni doživljaji ne kreću od gledanja u ekran, već od onoga što je na njemu. Zato su tehnologije kao što je ZeroFrame Design toliko važne ne samo za celokupan dizajn, već zato što čine da monitor „nestaje“ kako bi sadržaj na njemu zablistao. Posebno su korisne kada povezujete dva ili više monitora jer nema vidljivih prelaza.

Acer_Advertorial_Consumer_2021_06

Zemlja nije ravna

Za doživljaj od 360° potrebni su vam zakrivljeni monitori serije Acer ET2 koji pružaju daleko upečatljiviji doživljaj nego što bi to ravan ekran ikada mogao. Zakrivljeni ekrani omogućavaju prikaz svih uglova akcije ili vaših omiljenih filmskih scena na jednakoj udaljenosti od vašeg oka pružajući vam realističniji doživljaj gledanja i uranjajući vas u akciju, kao da i sami učestvujete u njoj.

Acer_Advertorial_Consumer_2021_07

Zaštitite oči

Svaki digitalni ekran takođe emituje deo plave svetlosti, što može da izazove naprezanje očiju i utiče na san, tako da je uvek dobra ideja smanjiti prekomerno plavo svetlo pomoću tehnologije kao što je Acer BlueLightShield™. Ova tehnologija smanjuje štetno plavo svetlo tako što podešava nijanse i osvetljenost boje, omogućava i udobno gledanje i istovremeno brine o vašim očima.

Acer_Advertorial_Consumer_2021_08

Zvuk poboljšava vizuelni doživljaj

Sjajni vizuelni elementi su jedno, ali za vrhunski vizuelni doživljaj morate i čuti ono što gledate. Uz Acer TrueHarmony i DTS® Sound u kombinaciji sa vrhunskim zvučnicima možete uživati​ u realističnom 3D zvuku i projekciji sa finim detaljima – svoju audio-vizuelnu zabavu ćete pomeriti do krajnjih granica.

Acer_Advertorial_Consumer_2021_09_v2

Energetska efikasnost

Kao deo naše posvećenosti održivom poslovanju i društvenoj odgovornosti, Acer nudi proizvode sa energetski efikasnim karakteristikama kao što su LED diode koje štede energiju, reciklirana plastika, zajedno sa ekranima koji se mogu reciklirati i minimalističkom ambalažom dizajniranom posebno da smanje njihov uticaj na životnu sredinu.

Acer_Advertorial_Consumer_2021_10_v2

Preporučeni proizvodi