Najvažnije informacije o monitorima

Monitori su osnovni deo digitalnog sveta, ne samo zato što su prozor u digitalni svet, već i zato što pred njima provodimo puno vremena. Upravo zbog toga moraju nuditi savršenu ravnotežu između performansi i bezbednosti. Pogledajte na šta bi trebalo da obratite pažnju kad birate svoj monitor.

 • Acer_Advertorial_Prosumer_2021_01

  Pikseli: broj je bitan

  Kvalitet monitora vrlo se jednostavno određuje: brojem piksela. Odnosno, što monitor ima više piksela, slika će biti oštrija i boljeg kvaliteta. Rezolucija Full HD sa 1920 x 1080 piksela danas predstavlja standard, što znači da bi trebalo da razmišljate o 4K rezoluciji sa 3840 x 2160 piksela – ova rezolucija je četiri puta veća i detaljnija u odnosu na Full HD prikaz.

 • Acer_Advertorial_Prosumer_2021_02

  Mogućnost rada iz bilo kojeg ugla

  U savremenim radnim okruženjima nemate uvek mogućnost da se smestite baš ispred monitora, a ponekad ga morate i deliti sa kolegama sa kojima radite na istom projektu. IPS tehnologija čini veliku razliku: otvara ugao gledanja do 178° uz savršenu jasnoću slike i precizne boje.

Odaberite svaku nijansu

Monitori Acer koriste jedinstveno podešavanje boje u 6 osa za prilagođeno upravljanje temperaturom i zasićenošću boje, tako da možete precizno da prilagodite i kalibrišete raspon boja i dobijete tačnu boju i nijansu bilo kog predmeta na ekranu.

Acer_Advertorial_Prosumer_2021_03
 • Acer_Advertorial_Prosumer_2021_04

  Preciznost boja izuzetno je važna

  Kada su u pitanju profesionalci, monitori sa 100 % prikazom AdobeRGB spektra su jedino rešenje pomoću kojeg može da se postigne potrebna doslednost boje koja garantuje da boje prikazane na ekranu odgovaraju bojama u štampi ili stvarnosti. Spektar Adobe RGB je razvijen kako bi što bolje prikazao spektar boja koji se može dobiti sa CMYK štampačima jer prikazuje veći spektar boja, posebno u cijan zelenim nijansama.

 • Acer_Advertorial_Prosumer_2021_05

  Važnost spektra boja

  Acer monitori su dizajnirani da obezbede vrhunski preciznu reprodukciju boja, te kao takvi ispunjavaju kriterijume standarda Rec.709 i DCI-P3. Standard sa specifikacijom Rec.709 propisuje ITU-R, a podrazumeva jedinstven spektar boja, dok je DCI-P3 standard koji je definisala organizacija Digital Cinema Initiatives (DCI). Monitori usklađeni sa oba standarda reprodukuju video zapise najsvetlijih i najoštrijih boja.

Što veći, to bolji

Novi Eyesafe® je najviši standard zaštite očiju za monitore. Obuhvata originalne TÜV standarde i pokazuje da dizajn proizvoda delimično smanjuje izloženost visokoenergetskoj plavoj svetlosti na određenim talasnim dužinama, ali i obezbeđuje performanse opsega boja i povezanu temperaturu boje.

Acer_Advertorial_Prosumer_2021_06_v2

Okrenite ga kako god vam odgovara

Stavite monitor u uspravan položaj da biste imali bolji pregled svojih projekata. Savršen je za programiranje ili dizajniranje u programu CAD jer lako možete da okrenete ekran na monitoru koji podržava podešavanje nagiba, visine i rotiranje i tako obezbeđuje maksimalnu udobnost pri gledanju i bolji pregled vašeg rada.

Acer_Advertorial_Prosumer_2021_07

Smanjite umor očiju

Rad na digitalnim projektima zahteva puno vremena i često ispred ekrana provodimo osam ili više sati. Zato su važne tehnologije poput Acer VisionCare™ koje smanjuju zamor očiju i omogućavaju opuštenije gledanje tokom dugih sati rada pred ekranom. Tehnologija Flickerless™ ima filter plavog svetla i funkcije koje smanjuju refleksiju pa tako obezbeđuju prijatnije i duže čitanje, pretraživanje, rad i igranje.

Acer_Advertorial_Prosumer_2021_08

Zaštitite oči

Monitori sa sertifikatom Acer BlueLightShield Pro Eyesafe® emituju bar 30 % manje visokoenergetske plave svetlosti u odnosu na LCD monitore u skladu sa industrijskim standardom, čime pomeraju maksimalni nivo plave svetlosti belog LED panela iz normalnog u manje opasan opseg i tako efikasno filtriraju štetnu plavu svetlost i istovremeno održavaju visok stepen preciznosti boja.

Acer_Advertorial_Prosumer_2021_09

Praktične video konferencije

Budući da sve više radimo na daljinu, video konferencije postaju sve važnije u poslu. Podesiva veb-kamera i Windows Hello™ ne samo što olakšavaju prijavljivanje, već pružaju fleksibilnost pri pronalaženju najboljeg i najudobnijeg ugla prikaza tokom sastanaka na internetu.

Acer_Advertorial_Prosumer_2021_10

Preporučeni proizvodi