Σχεδίαση προϊόντων
Σχεδίαση συσκευασιών
Παραγωγή
Εφοδιασμός
Ανακύκλωση
Ενέργεια
Σχεδίαση προϊόντων
Σχεδίαση συσκευασιών
Παραγωγή
Εφοδιασμός
Ανακύκλωση
Ενέργεια

Σχεδίαση προϊόντων

Οι συσκευές Acer Vero είναι ανακυκλώσιμες και έχουν κατασκευαστεί από βιώσιμα υλικά, όπως ανακυκλωμένα πλαστικά από καταναλωτικά προϊόντα (PCR) και πλαστικά που προέρχονται από τους ωκεανούς, για να ελαττωθεί ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος από την αρχή μέχρι το τέλος.

Οι συνεργάτες μας

Βιώσιμα υλικά

Για να αυξήσουμε τα ποσοστά βιώσιμων υλικών στα προϊόντα μας, συνεργαζόμαστε με προμηθευτές για να χρησιμοποιούμε περισσότερα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, συμπεριλαμβανομένων ανακυκλωμένων πλαστικών από καταναλωτικά προϊόντα (PCR) και πλαστικά που προέρχονται από τους ωκεανούς, στις σειρές προϊόντων Vero μας. Είναι μια αντανάκλαση της δέσμευσής μας για μείωση της χρήσης πρωτογενών υλικών και ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα.

Acer Green Visualization​

Εκτός από τις άμεσες αλλαγές σε υλικά, έχουμε ενσωματώσει νέα οπτικά στοιχεία σε όλα τα προϊόντα Vero. Για παράδειγμα, επισημάναμε τα πλήκτρα "R" και "E" και χαράξαμε οικολογικά σύμβολα στη βάση του φορητού υπολογιστή.​

Δυνατότητα επιδιόρθωσηaς και αναβάθμισης​

Δίνουμε προτεραιότητα στην αρθρωτή σχεδίαση. Τα προϊόντα μας είναι σχεδιασμένα με τρόπο ώστε να αποσυναρμολογούνται εύκολα, να επιδιορθώνονται και να αναβαθμίζονται για να επεκταθεί ο κύκλος ζωής τους. Με γνώμονα την επεκτασιμότητα και τη δυνατότητα αναβάθμισης, δίνουμε τη δυνατότητα στους καταναλωτές μας να αναβαθμίζουν τους υπολογιστές τους κατά διαστήματα.

Ενεργειακή αποδοτικότητα

Έχουμε θέσει ως στόχο για τα προϊόντα μας να καταναλώνουν 45% λιγότερη ενέργεια μέχρι το 2025, συγκριτικά με το 2016. Μαζί με τους συνεργάτες μας μειώνουμε συνεχώς την κατανάλωση ενέργειας, βελτιώνουμε την αποδοτικότητα, καθώς και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Σχεδίαση συσκευασιών

Οι συσκευασίες μας για το Acer Vero Notebook κατασκευάζονται από ελάχιστα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, όπως 90% ανακυκλωμένο χαρτί και μεταβιομηχανικά ανακυκλωμένο πολυεστέρα (PIR), με εκτεταμένες επιλογές χρήσης.

Οι συνεργάτες μας

Μείωση πλαστικού

Μαζί με τους συνεργάτες μας μειώνουμε την ποσότητα πλαστικού που χρησιμοποιείται στις συσκευασίες μας, αντικαθιστώντας, για παράδειγμα, τις πλαστικές χειρολαβές με χάρτινες. Η επιμονή μας στη μείωση των πλαστικών συνεχίζεται μέσα από σταδιακές αλλαγές.

Εξ ολοκλήρου ανακυκλωμένο χαρτί

Η Acer φέρνει τη βιωσιμότητα στην εμπειρία unboxing του καταναλωτή. Η θήκη παίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της προστασίας του προϊόντος κατά την αποστολή. Μετά από εκατοντάδες αξιολογήσεις και δοκιμές, θα αντικαταστήσουμε τα μαξιλαράκια από μαλακό αφρό EPE με ανακυκλωμένο χαρτί και υλικά από διαμορφωμένο χαρτί χωρίς να υποβαθμίσουμε την προστασία.

Ανακυκλώσιμη συσκευασία

Ξεκινώντας από τη σειρά προϊόντων φορητών υπολογιστών της Acer, η σχεδίαση συσκευασιών μας επιτρέπει εύκολη αποσυναρμολόγηση κατά τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Επιπλέον, η επιλογή των υλικών και του τρόπου εκτύπωσης διασφαλίζει ότι τα υλικά συσκευασίας μπορούν να ανακυκλωθούν εύκολα για να ξεκινήσουν ένα νέο ταξίδι συσκευασίας!

Λειτουργική, επαναχρησιμοποιήσιμη συσκευασία

Η σχεδίαση των συσκευασιών Vero παρέχει πολλές δυνατότητες επαναχρησιμοποίησης, για να προσφέρουν επιπλέον αξία στους πελάτες μας. Είτε πρόκειται για πρόσθετο χώρο αποθήκευσης, βάση φορητού υπολογιστή ή ακόμα και για καλλιέργεια φυτών, οι λύσεις συσκευασίας μας έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την επαναχρησιμοποίηση, μετατρέποντας τις συσκευασίες μίας χρήσης σε λειτουργικά καθημερινά αντικείμενα.

Παραγωγή

Συνεργαζόμαστε με άλλες εταιρείες του κλάδου για την εκ νέου αξιολόγηση της διαδικασίας παραγωγής και τη βελτίωση της διαχείρισης χημικών και απορριμμάτων.

Οι συνεργάτες μας

Διαχείριση απορριμμάτων

Η χρήση πλαστικού κατά τη διαδικασία παραγωγής είναι μια κρυφή απειλή για το περιβάλλον. Ξεκινώντας από την κατάργηση χρήσης πλαστικής τσάντας από την παραγωγή καλωδίου τροφοδοσία για τα προϊόντα μας, επιφέρουμε επίσης αλλαγές στο κατασκευαστικό σύστημα των προμηθευτών μας.

Συμμόρφωση με τα πρότυπα περιβαλλοντικής επισήμανσης

Γνωστοποιούμε τις οικολογικές επιδόσεις των προϊόντων μας μέσω περιβαλλοντικών πιστοποιήσεων που εστιάζουν στην περιορισμένη χρήση και ανιχνευσιμότητα απαγορευμένων ουσιών.

Εφοδιασμός

Ο βελτιστοποιημένος εφοδιασμός και μεταφορά μάς επιτρέπουν να περιορίσουμε περιττά απορρίμματα και να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Οι συνεργάτες μας

Μείωση απορριμμάτων στην πηγή τους

Καταργήσαμε τη χρήση περιττών και μη ανακυκλώσιμων ταινιών ασφαλείας από τις σειρές των προϊόντων μας, ξεκινώντας από τις σειρές οθονών μας. Η ποσότητα των απορριμμάτων που αναμένεται να μειωθεί το 2023 μόνο για τις σειρές οθονών μας και θα ισούται με 5.500 km ταινίας – περίπου η απόσταση από το Λονδίνο έως τη Νέα Υόρκη.

Υπεύθυνο σύστημα εφοδιασμού

Καθώς οι δραστηριότητες μεταφοράς και εφοδιασμού εμπορευμάτων συμβάλλει σχεδόν στο 10% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως, αναπτύξαμε ένα λογιστικό σύστημα άνθρακα για να βελτιστοποιήσουμε τον τρόπο που πραγματοποιούμε τον εφοδιασμό μας. Το σύστημα μάς επιτρέπει να παρακολουθούμε τις εκπομπές άνθρακα κάθε αποστολής, ξεκινώντας από την αφετηρία έως τον προορισμό του. Με αυτή την καταγραφή δεδομένων αποστολής, κατορθώσαμε να βελτιστοποιήσουμε το σύστημα εφοδιασμού μας, το οποίο με τη σειρά του θα μειώσει τις συνολικές εκπομπές αέριων του θερμοκηπίου. Προς το παρόν, αυτό το σύστημα χρησιμοποιείται στην Κίνα, ενώ υπάρχουν σχέδια να υιοθετηθεί παγκοσμίως.​

Λύσεις GoGreen

Συνεργαζόμαστε ενεργά με την DHL Global Forwarding, τον πάροχο βιώσιμου εφοδιασμού μας, για να βρούμε περισσότερες φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις εφοδιασμού. Καθιερώσαμε μια μεγάλη πύλη που συνδυάζει διάφορες λειτουργίες μεταφοράς για παράδοση των αποστολών απευθείας στους καταναλωτές μας μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό τη μέση κατανάλωση καυσίμου ανά αποστολή. Επιπλέον, με τη λύση της DHL να χρησιμοποιεί περισσότερο από 30% βιώσιμα αεροπορικά και ναυτιλιακά καύσιμα κατά τη μεταφορά, μειώνουμε σταδιακά τη χρήση ορυκτών καυσίμων και ελαχιστοποιούμε τον περιβαλλοντικό μας αντίκτυπο.​

Ανακύκλωση

Οι λύσεις διακίνησης και ανακύκλωσης δίνουν στα προϊόντα και τα υλικά μας έναν νέο σκοπό στο τέλος της ζωής τους.

Προγράμματα ανταλλαγής Acer

Ενθαρρύνουμε τους καταναλωτές να συμμετάσχουν στα προγράμματα ανταλλαγής και ανακύκλωσης της εταιρείας μας ξεκινώντας στις ΗΠΑ, EMEA και σε συγκεκριμένες χώρες της Ασίας-Ειρηνικού.

Ανακύκλωση μπαταριών λιθίου

Το 2021, η Acer North America, συνέλεξε έναν μετρικό τόνο από μπαταρίες λιθίου μίας χρήσης για καθαρή ανακύκλωση, εξοικονομώντας πάνω από 13 μετρικούς τόνους που προορίζονταν για χωματερές για τρία συνεχόμενα χρόνια από το 2018 έως το 2021.

Τυποποιημένη διαδικασία ανακύκλωσης

Όλα τα προγράμματα ανακύκλωσης στις ΗΠΑ απαιτούν την σωστή διάθεση και διαχείριση ηλεκτρονικού εξοπλισμού, εξαρτημάτων και υλικών. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι το πρόγραμμα ανακύκλωσης της Acer πληροί τις απαιτήσεις ανακύκλωσης της πιο πρόσφατης έκδοσης του προτύπου EPEAT και IEEE 1680.1.

Ενέργεια

Στις εγκαταστάσεις μας χρησιμοποιούμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή, για να διατηρήσουμε τα ορυκτά εκεί όπου ανήκουν, δηλαδή στο υπέδαφος.​

Οι συνεργάτες μας

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε τοποθεσίες δραστηριοποίησης παγκοσμίως

Με τις εσωτερικές εγκαταστάσεις παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κυρίως ηλιακής ενέργειας, καθώς και την εγγυημένη υιοθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η συνολική παραγωγή πράσινης ενέργειας για ολόκληρο το έτος στον Όμιλο Acer ήταν περίπου 3,6 εκατομμύρια kWh. Συγκριτικά με το 2020, το ποσό αυτό αυξήθηκε περίπου στα 300.000 kWh.​

Πράσινες δεσμεύσεις εφοδιαστικής αλυσίδας

Επιλέγουμε συνεργάτες που έχουν δεσμευτεί στην προστασία του περιβάλλοντος και παρέχουμε πληροφορίες για το Carbon Disclosure Project. Επιπλέον, συνεργαζόμαστε με κρίσιμους προμηθευτές για να αυξήσουμε το ποσοστό δέσμευσης RE100 και SBT. Μέχρι το 2021, το 55% των προμηθευτών δεσμεύτηκαν, και στόχος μας είναι το ποσοστό αυτό να φτάσει στο 80% μέχρι το 2025.

Έξυπνο παρκόμετρο

Σύμφωνα με στατιστικές, οι οδηγοί χάνουν 55 ώρες το χρόνο ψάχνοντας για θέση στάθμευσης, ενώ τα οχήματά τους ευθύνονται για το 30% της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις πόλεις. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, αναπτύξαμε ένα Έξυπνο παρκόμετρο που παρακολουθεί αυτόματα τη διαθεσιμότητα των χώρων στάθμευσης και την αναφέρει σε μια εύχρηστη εφαρμογή για οδηγούς.

Έξυπνη λύση φόρτισης

Η λύση φόρτισης της θυγατρικής της Acer, Acer ITS, είναι η πρώτη στην Ασία που κυκλοφόρησε τους σταθμούς φόρτισης έξυπνης στάθμευσης για στάθμευση στην άκρη του δρόμου. Παρέχοντας την καλύτερη λύση για τις κρατικές υπηρεσίες για την κατασκευή υποδομής πυλώνων φόρτισης, συμβάλλουμε στο μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων και των φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς.

América Latina - Español
Australia - English
België - Nederlands
Belgique - Français
Brasil - Português
Canada - English
Canada - Français
Česko - Čeština
Chile - Español
Danmark - Dansk
Deutschland - Deutsch
España - Español
Estonia - English
France - Français
Hrvatska - Hrvatski
India - English
Indonesia - English
Israel - English
Italia - Italiano
Lituania - English
Latvia - English
Magyarország - Magyar
Malaysia - English
México - Español
Middle East - English
Nederland - Nederlands
New Zealand - English
Norge - Norsk
Österreich - Deutsch
Philippines - English
Polska - Polski
Portugal - Português
România - Română
Schweiz - Deutsch
Singapore - English
Slovenia - English
South Africa - English
Srbija - Srpski
Suisse - Français
Suomi - Suomi
Sverige - Svenska
Türkiye - Türkçe
United Kingdom - English
United States - English
Vietnam - English
Ελλάδα - Ελληνικά
България - Български
Россия - Русский
Україна - Українська
ไทย - ไทย
대한민국 - 한국어
中国 - 简体中文
台灣 - 繁體中文
日本 - 日本語
香港特別行政區 - 繁體中文
Hong Kong - English