Drift

van Zach Lieberman

Filmproductie, Videobewerking

Zach Lieberman is een creatieve codeerder en docent in New York. Hij gebruikt code als een vorm van poëzie. Voor het oog van zijn grote schare volgers op socialmediaplatforms heeft hij speciale filters voor Instagram gemaakt, aan een project gewerkt om een nieuwe manier te vinden om verslaving in beeld te brengen voor een exclusieve New York Times-feature, en heeft hij modules gemaakt om zijn concept van 'Poetic Computation' aan studenten over de hele wereld uit te leggen.

'Drift' gaat over een danseres op straat. Bij elke beweging schildert ze de wereld om haar heen. Hoe meer ze danst, hoe wilder de kleuren en patronen worden, zodat de wereld aan het einde van de video barst van de schitterende, levendige kleuren. Zo wordt er een wereld gecreëerd waarbij gebaren de omgeving vormgeven en veranderen.

Hoe het is gemaakt

Ontdek hoe Zach Lieberman openFrameworks gebruikt, zijn op maat gemaakte C++-toolkit, om de beweging van de danseres te analyseren en deze in realtime te simuleren door complexe codering en lagen. Als laatste gebruikt hij shader-programmering om de verf een vloeiende, realistische look te geven.

Gemaakt op

ConceptD 7 Ezel

Geniet van een NVIDIA® GeForce RTX™ grafische kaart en een PANTONE® Validated 4K UHD-scherm op een handige, prachtig ontworpen laptop voor creators. Het draaibare scherm en de stylus zorgen voor een interactieve creatieve ervaring.

Meer informatie

ConceptD 5

Het is tijd om je ontwerpen met je mee te nemen op de nieuwe ConceptD 5 laptop. Verfijn beelden met professionele precisie dankzij de 9e generatie Intel® Core™ i7 processor en tot wel NVIDIA® GeForce RTX™ 2060-graphics.

Meer informatie

Ontdek de methodes die Zach Lieberman heeft gebruikt om 'Drift' zo goed uit de verf te laten komen. Van het realtime werk in de straten van New York City met danseres Amelia Pageliaro tot de daaropvolgende studiosessies met Molmol Kuo – ontdek hoe deze kleurrijke explosie tot stand is gekomen.

Gebruikte software