Deviant

door LAIR

Filmproductie, Videobewerking

LAIR is een studio voor creatieve content waarin het verhaal centraal staat. De studio ontwerpt content voor alle soorten schermen en voor alle mogelijke toepassingen, van traditioneel tot experimenteel. Steven Weinzierl is een multimediaregisseur die eerder werkte voor klanten zoals HBO en Showtime. In 'Deviant' combineert LAIR geavanceerde technologie op unieke wijze met klassieke dans, in samenwerking met Edwaard Liang, Artistic Director van BalletMet. In het verhaal wordt ingezoomd op dans als uitdrukking van hoop, evenals de talloze emoties die de danser ervaart.

In de film zien we hoe een man een levenloze vrouw weer tot leven wekt. Daarna beginnen ze samen aan een virtuoze, expressieve dans. Terwijl de man in eerste instantie de bewegingen van de vrouw lijkt te bepalen, wordt later duidelijk dat deze dynamiek verandert: de vrouw wint aan kracht en blijft uiteindelijk als laatste danser over. Het dubbelzinnige einde roept vragen op over de machtsbalans tussen man en vrouw, het creatieve proces en de cyclus van geboorte en dood.

Hoe het is gemaakt

Zie hoe het dramatische verhaal van twee dansers evolueert van pure dansperformance tot een betoverende samensmelting van licht, geluid en kleur. Door chromakey, wireframes en CGI bij de postproductie te integreren, kwam de creatieve visie van Steven Weinzierl tot leven.

Gemaakt op

ConceptD 3

Met de nieuwe ConceptD 3 laptop voor creators maak je snel en gemakkelijk grafische ontwerpen. Profiteer van ongeëvenaarde prestaties en betrouwbaarheid, zodat je je geweldige ideeën meteen vorm kunt geven.

Meer informatie

ConceptD 5

Het is tijd om je ontwerpen met je mee te nemen op de nieuwe ConceptD 5 laptop. NVIDIA GeForce/Quadro RTX™ Studio laptops zijn speciaal ontwikkeld voor creatieve professionals en helpen ontwerpers sneller te werken.

Meer informatie

ConceptD 500

De aantrekkelijke en stijlvolle ConceptD 500 is voorzien van de nieuwste Intel® Core™ i9 CPU en een NVIDIA® Quadro RTX™ 4000 voor maximale betrouwbaarheid bij complexe creatieve projecten.

Meer informatie

ConceptD CP7

De eerste 4K-monitor met een hoge kleurnauwkeurigheid, een breed kleurengamma en hoge vernieuwingsfrequentie die speciaal ontworpen is voor CG-creators.

Filmen in 8K in een dynamische liveproductieomgeving was een van de uitdagingen waarmee LAIR te maken kreeg bij het maken van 'Deviant'. Het bleek een echte doorbraak te zijn om 8K-beelden in realtime dynamisch te kunnen bewerken. Dankzij deze mogelijkheid ontstond er een soepele workflow, ondanks het werken met resoluties die voor de meeste hardware te hoog zouden zijn.

Naast eenvoudige realtime bewerkingen maakte de krachtige technologie het mogelijk om eenvoudig andere achtergronden toe te voegen en om special effects in shots te integreren. Dit bleek van cruciaal belang voor een korte film die niet alleen berust op perfecte vastlegging van beweging, maar ook op een prachtige en naadloze projectie van die beweging in een fascinerende wereld. In de moderne creatieve industrie is een optimale workflow van essentieel belang. Deadlines worden steeds krapper, dus elke creatieve professional heeft baat bij technologie die de ontwikkelingen kan bijbenen.

Gebruikte software