Deadly Beauty
van Digital Domain
Animatie, Filmproductie
Digital Domain is een studio voor creatieve content die amuseert en inspireert. De studio is vooral bekend om de baanbrekende visuele effecten in 'Titanic', 'The Curious Case of Benjamin Button', 'Armageddon' en allerlei andere films. Het bedrijf is op veel gebieden een pionier: visuele effecten, creatie van 'virtuele mensen' en 360° virtual reality. De artiesten van Digital Domain hebben meer dan 100 belangrijke prijzen gewonnen, waaronder Academy Awards, Clio Awards, BAFTA Awards en Cannes Lions. Helen Hsu is Creative Director bij Digital Domain in Shanghai. Ze heeft eerder gewerkt met bekende klanten zoals de Academy (Oscars) en Netflix. Ook werkte ze mee aan de liveactionfilm 'Ghost in the Shell'. Voor deze ConceptD Collaboration wilde ze de surrealistische leefwereld van diepzeewezens vastleggen in verbluffend 3D.
'Deadly Beauty' vertelt een eenvoudig verhaal over leven en dood. Het prooidier, een zeeslak, zwemt zwierig een onvermijdelijke dood tegemoet. Het roofdier, een schelploze vleugelslak, wacht vol verwachting op het diner. De onschuldige zeeslak zweeft door de zee en maakt daarbij de tocht naar het hiernamaals. In minder dan een minuut zien we de hele levenscyclus: een duidelijke boodschap over de serene schoonheid van het bestaan.
Hoe het is gemaakt
Het leven verloopt snel en wreed in de diepe zee. Ontdek hoe 'Deadly Beauty' precies in elkaar steekt, van wireframe en spiegelende reflectie tot de prachtige uiteindelijke rendering van dit ongelooflijke 3D-werk van Helen Hsu en Digital Domain.
Gemaakt op
ConceptD 500
De aantrekkelijke en stijlvolle ConceptD 500 is voorzien van de nieuwste Intel® Core™ i9 CPU en een NVIDIA® Quadro RTX™ 4000 voor maximale betrouwbaarheid bij complexe creatieve projecten.
Meer informatieConceptD CP7
De eerste 4K-monitor met een hoge kleurnauwkeurigheid, een breed kleurengamma en hoge vernieuwingsfrequentie die speciaal ontworpen is voor CG-creators.
ConceptD 9
De ConceptD 9 levert ultieme creatieve kracht en is daarmee de ideale laptop voor veeleisende 3D-taken.
De uitdagingen waarvoor Helen Hsu en het team van Digital Domain zich gesteld zagen bij het maken van 'Deadly Beauty', waren onder andere het werken met echte zeewezens en het duidelijk maken van hun eigen interpretaties, om zo hun fantasie tot leven te brengen op het scherm.
Ze maakten vooral gebruik van Maya en de Houdini Engine om zeker te zijn van een zeer realistisch resultaat. Hiervoor was krachtige apparatuur nodig.
Een van de moeilijkste aspecten was de anatomie van de schelploze vleugelslak. Hiervoor werd voornamelijk Houdini gebruikt op basis van een algoritme dat differentiële groei wordt genoemd. Deze tool werd opnieuw opgebouwd in Houdini en moest voor elk shot een simulatie uitvoeren.