Day Off

van Yomagick

Animatie, Kunst, grafische kaart

Yomagick, eigenlijk Maciek Martyniuk geheten, is freelance ontwerper en digitaal kunstenaar. Hij werkt vanuit Barcelona. Zijn meest recente projecten, zoals 'Dreamlands' uit 2019, creëren een surrealistisch maar uitnodigend droomlandschap waarin kijkers zich kunnen onderdompelen. Hij borduurt voort op dit thema in 'Day Off', zijn project voor ConceptD.

Yomagick is gefascineerd door de ruimten waarin we ons in ons dagelijks leven ontspannen. Deze fascinatie vormt de basis voor 'Day Off'. Nadat hij had geobserveerd hoe mensen uit zijn omgeving zich op hun vrije dagen graag ontspannen, nam hij deze inzichten als uitgangspunt en dikte hij ze aan. Hij gebruikte vervolgens animatie, hypnotische herhaling en 3D-tools zoals C4D en Octane voor een zachte, surrealistische en dromerige visualisatie van zijn inzichten. Het eindresultaat is een soort ideale ruimte waarin je kunt bijkomen en ontspannen.

Hoe het is gemaakt

Bekijk hoe Yomagick zijn fantasie en de ConceptD technologie heeft gebruikt om stukje bij beetje een droomwereld te creëren. Ontdek uit welke losse elementen zijn kleurrijke, abstracte werk bestaat.

Gemaakt op

ConceptD 5 Pro

Met de nieuwe ConceptD 5 Pro laptop deel je complexe CAD-projecten, animaties en simulaties direct met klanten en kun je ze in realtime bewerken.

Meer informatie

Met 'Day Off' wilde Yomagick een absurde en overdreven versie maken van de plekken waar we ons graag ontspannen. Om zijn visie te realiseren, had hij een laptop nodig die krachtig genoeg was voor complexe animaties en fijne grafische details. Ook had hij de precisie van een 4K-scherm en een hoge kleurnauwkeurigheid nodig.

Hij wilde al zijn werk ook onderweg kunnen doen. De draagbaarheid van de ConceptD 5 Pro was essentieel voor een creator die altijd en overal wil kunnen werken en die zijn tools altijd wil kunnen meenemen. Yomagick liet zich in realtime inspireren door zijn omgeving en stadsgenoten. Daarom had hij een krachtig apparaat nodig dat hij gemakkelijk kon meenemen bij zijn research.

Gebruikte software