Dancing Blocks

van Gerald Russelman

Filmproductie, Videobewerking

Gerald Russelman is een meester op het gebied van architectuur- en bouwtechnologie die zijn ontwerpvaardigheden heeft ontwikkeld door samen te werken met een aantal van de beste architectenbureaus ter wereld. Zijn studio, Studio Russelman, is voornamelijk in China gevestigd en heeft opdrachten gekregen voor uiteenlopende projecten, van de opvallende hoogbouw in het Tianfu District in Chengdu tot het Dakou National Park in de provincie Hubei.

In de video is te zien hoe Gerald Russelman met ConceptD-apparaten aan een ontwerp werkt waarin steen, cement, staal, glas, hout en keramiek worden verwerkt. Zo maakt hij een tastbaar geheel dat vorm geeft aan de omgeving. Het eindresultaat is een modulair woonblok waarin alle technische onderdelen van een woning in een eenvoudig op te zetten containermodule worden geïntegreerd. Uiteindelijk moet dit volledig ronde gebouw volledig CO₂-neutraal zijn. Het loopt vooruit op hoe woonruimten er tegen het jaar 2050 uitzien.

Hoe het is gemaakt

Bestudeer de blauwdrukken van Gerald Russelmans project en zie hoe het zich ontwikkelt van ruwe schetsen tot een verfijnde 2D-weergave in SketchUp 2020 en uiteindelijk een meeslepend 3D-prototype.

Gemaakt op

ConceptD 7 Ezel Pro

Een complete, krachtige laptop voor al je creatieve behoeften. De tot Intel® Xeon® W processor en NVIDIA® Quadro RTX™ 5000 met Max-Q Design zijn gecombineerd met een PANTONE® Validated 4K UHD-scherm. Dit maakt de ConceptD 7 Ezel Pro ideaal voor 3D-professionals.

Meer informatie

ConceptD 7

Creëer sneller en slimmer met de slanke, ultramoderne ConceptD 7 laptop. Ontwerpen en bewerken in 2D of 3D gaat vloeiender en het 4K UHD-scherm biedt professionele nauwkeurigheid dankzij het 100% Adobe® RGB-kleurengamma.

Meer informatie

Kijk mee met architect Gerald Russelman en volg zijn proces terwijl hij 'Dancing Blocks' ontwerpt. Voor Gerald, als mobiele freelancer, is zijn laptop zijn persoonlijke studio. Zijn niet-lineaire werkproces, waarbij hij schakelt tussen tekeningen en digitale proefmodellen, wordt mede mogelijk gemaakt door de tabletmodus van de ConceptD 7 Ezel, waarmee hij vrij kan tekenen.

Gebruikte software