Driving innovators in STEM

Wetenschap, technologie, techniek en wiskunde – in het Engels afgekort tot STEM – staat voor de belofte dat wij altijd zullen blijven verkennen, onderzoeken en ontdekken. Het is de hoeksteen van de volgende generatie technici en brengers van verandering. Dankzij de STEM-principes kan een team als het Alfa Romeo F1 Team ORLEN aan de top van de motorsport, in de formule 1, meedraaien.

Driving innovators in STEM laten je zien hoe Alfa Romeo F1 Team ORLEN geavanceerde technische innovaties gebruikt en hoe ze met ConceptD hun doelen kunnen bereiken.

Onze mentoren

Frédéric Vasseur

CEO & Teamleider
bij Alfa Romeo F1 Team ORLEN

Chara Lada

Aero-Thermodynamicist
bij Alfa Romeo F1 Team ORLEN

Alessandro Cinelli

Hoofd van Aerodynamica
bij Alfa Romeo F1 Team ORLEN

Beat Zehnder

Sportdirecteur
bij Alfa Romeo F1 Team ORLEN

Florian Fiedler

Strategy Engineer
bij Alfa Romeo F1 Team ORLEN

Fabian Gafner

Hoofd van Engineering
bij Sauber Technologies

Samuel Gacka

Voertuigdynamica specialist en technici
bij Alfa Romeo F1 Team ORLEN

Jennifer Oakham

Operations Performance Engineer
bij Alfa Romeo F1 Team ORLEN

Inzichten en aanbevelingen van het team

Volg de Alfa Romeo F1 Team ORLEN in deze video's en ontdek hoe de doelen die zij stellen en de uitdagingen die ze overwinnen het resultaat van elke race bepalen.

Samenwerken & Problemen oplossen _

Met Beat Zehnder

De logistieke operaties van een Formule 1-team zijn bijna een wetenschap op zich. Ontdek hoe we met STEM alles onder controle houden en het team doelgericht blijft.

Big Data-analyse & Kritisch denken _

Met Florian Fiedler

Data heeft de Formule 1 voor altijd veranderd, maar de manier waarop die data wordt verzameld, geanalyseerd en geïmplementeerd is misschien verbazingwekkend.

Denken over design, Wiskundige & wetenschappelijke vaardigheden _

Met Alessandro Cinelli

STEM is niet alleen voor wetenschappers. Het is de kern van ons team, creëert eenheid en helpt ons vooruit met methodes en heldere doelen.

Hoe STEM op belangrijke gebieden binnen het team wordt toegepast

Heb jij je ooit afgevraagd hoe STEM-vaardigheden worden gebruikt voor ontwikkelingen in innovatie? In deze video's vind je antwoorden van de allerbeste professionals in hun vakgebied.

Windtunnel aerodynamica _

Met Alessandro Cinelli

Luchtweerstand is geen vijand als je wilt presteren. In de juiste handen is het een bondgenoot. Het is onze taak om nieuwe manieren te vinden waarop we het in ons voordeel kunnen gebruiken.

3D Cad-modellen _

Met Fabian Gafner

De ontwerpen van Formule 1-auto's zoeken de grens van auto-ontwerpen op en je bereikt innovatie hier alleen als je ervaren en vindingrijk bent.

Telemetrie, voertuigprestaties
& wiskundige vaardigheden _

Met Samuel Gacka

Voor een racestrategie moet je precies weten hoe een auto in realtime presteert. Daarbij is het cruciaal om te weten welke gegevens je moet verzamelen, hoe je die moet analyseren en wat je ermee moet doen.

STEM-onderwerpen onder de loep

Aerodynamica & Inspiratie voor vrouwen _

Met Chara Ladaen Jennifer Oakham

Inzichten van belangrijke vrouwen in het team, van opleiding tot carrièrekeuzes en de wil om het verschil te maken in een sport waar keihard om de winst wordt gestreden.

Klaar voor het werk. Ontdek ConceptD

Voor een team dat STEM wil gebruiken om te innoveren, is alleen de beste technologie goed genoeg. ConceptD geeft het Alfa Romeo F1 Team ORLEN de kracht om hindernissen te overwinnen en mee te strijden in een van de meest veeleisende sporten ter wereld.

ConceptD 7 Ezel

Een complete laptop voor al je creatieve behoeften. Of je nu thuis of onderweg bent, je ervaart de vrijheid om altijd en overal nieuwe ideeën om te zetten in creaties dankzij de 11e generatie Intel® Core™ i7 processor en tot een NVIDIA ® GeForce RTX™ 3080 laptop-GPU.

Ontdek meer

ConceptD 5

De ConceptD 5 beschikt over alle kracht die je nodig hebt voor je creatieve workflows. De 11e generatie Intel® Core™ i7 processor en de NVIDIA® GeForce RTX™ 3060 grafische kaart bieden je de vrijheid om te creëren waar en wanneer je maar geïnspireerd raakt.

Ontdek meer

ConceptD 300

Met een 11e generatie Intel® Core™ i9 processor1 en tot NVIDIA RTX™ A4000 GPU1 is deze elegante middelgrote toren ontworpen om aan de vereisten van elke moderne thuis- of werkomgeving te voldoen op het gebied van verwerkingskracht, graphics en connectiviteit.

Ontdek meer